Het Noordereiland op social media

Social media berichten van het Noordereiland, Rotterdam op het internet

Facebook

10 uren geleden

Noordereiland
Ontwerp inrichting MaaskadeDeze week ontvangen alle bewoners en ondernemers een uitnodiging van de gemeente om deel te nemen aan een digitale bijeenkomst over een schetsontwerp voor de Maaskade.Vorig jaar had iedereen via een enquête gelegenheid om wensen te uiten voor de inrichting van de Maaskade. Die wensen zijn nu verwerkt en hebben geleid tot het uiteindelijke schetsontwerp dat tijdens de bijeenkomst wordt gepresenteerd. Na de presentatie is er dan nog gelegenheid voor reacties. De digitale bijeenkomst is op dinsdag 2 februari, van 19.30 tot 21.00 uur. Bewoners kunnen zich daarvoor tot uiterlijk 25 januari aanmelden via een mail naar noordereilandso@rotterdam.nl. Na de presentatie op die bijeenkomst en de reacties daarop wordt verder gesleuteld aan het ontwerp. Hopelijk kan er dan in april of mei een definitief ontwerp worden gepresenteerd. De brief gemist? Kijk dan op www.noordereiland.org/2021/bijeenkomst-voor-inrichtingsplan-van-de-maaskade/Meer informatie vind je ook op de Maaskade pagina van de gemeente: www.rotterdam.nl/maaskadeVergeet niet je op tijd aan te melden voor de bijeenkomst! Eind januari ontvang je dan via de mail een link om in te loggen voor de bijeenkomst. ... Lees verderBekijk minder
Bekijk op Facebook

2 dagen geleden

Noordereiland
Wijkraad vergadert openbaarMaandag 18 januari vergadert de Wijkraad Noordereiland weer openbaar, zij het via video-vergaderen. Wie wil kan de vergadering volgen door rond de start van de vergadering de digitale agenda te openen (via de link hieronder). De vergadering begint die avond om 20:00 uur.Aan de orde komt onder meer een aantal bewonersinitiatieven, zoals een nieuwjaarsborrel van het Hefpark en plannen voor Samen in beweging zodra dat weer mogelijk is. Andere onderwerpen deze avond zijn:- Terugblik op de jaarwisseling- Spreekuur wijkraad - Plannen inrichting Maaskade- Toekomstbestendig NoordereilandLivestreamAls het allemaal lukt is de vergadering ook live te zien en te beluisteren via facebook Noordereiland. Hou deze pagina dus in de gaten, aanstaande maandagavond.gebiedscommissies.notubiz.nl/vergadering/802455/Digitale%20Vergadering%20Wijkraad%20Noordereiland... ... Lees verderBekijk minder
Bekijk op Facebook

2 dagen geleden

Noordereiland
De nieuwbouw naast en achter het Hulstkamp Gebouw vordert langzaam, maar gestaag. Doorbijten geblazen voor de omwonenden daar. ... Lees verderBekijk minder
Bekijk op Facebook

 

Het Noordereiland op FacebookNoordereiland op Facebook

Dit account wordt bijgehouden door Annette de Bus: BusnizzCares

Instagram


Twitter Noordereiland op Twitter

Bezoek het Twitter-account hier: www.twitter.com/MSNoordereiland

Zie hiernaast de laatste berichten van op Twitter: MSNoordereiland

Gebruik AUB ook het hashtag #Noordereiland op social media als u een bericht maakt over het Noordereiland.
Klik op de knop eronder om tweet te maken met #Noordereiland.

Hebt u ook een Twitter-account?
Tweet dan zelf over het #Noordereiland met behulp van de onderstaande blauwe knop:


Gemeente Rotterdam over het Noordereiland

Het Noordereiland is een unieke wijk; het eiland kenmerkt zich door veel oude, statige panden met grote binnenterreinen. De wijk heeft sinds 2005 de status van beschermd stadsgezicht.

Aan de noordkant ligt de Nieuwe Maas en aan de zuidkant de Koningshaven. Het Noordereiland is via de Willemsbrug verbonden met het centrum en via de Hef en Koninginnebrug met de Kop van Zuid. De Hef heeft een monumentale status en geeft duidelijk het industriële verleden van de wijk weer. Het was tot maart 2014 dan ook het beeldmerk van de voormalige deelgemeente Feijenoord.

Historie
Het Noordereiland dankt zijn naam aan de Noorderhaven (tegenwoordig Koningshaven) die in de 19e eeuw is uitgegraven. Hierdoor werd de wijk afgescheiden van het toenmalige eiland Feijenoord. De laatste tien jaren van de twintigste eeuw kenmerkte Noordereiland zich door een grote bedrijvigheid. Met het verplaatsen van de havenactiviteit naar de Botlek, Europoort en Maasvlakte is het vooral een woonwijk geworden.

Bewoners
Het Noordereiland heeft ongeveer 3.200 inwoners en is daarmee qua bevolkingsaantal een van de kleinere wijken van Rotterdam. Relatief veel inwoners zijn werkzaam binnen de kunst- en cultuursector. Hierdoor wordt de wijk ook weleens het Montmartre aan de Maas genoemd.

Voorzieningen
In tegenstelling tot de bedrijvigheid die tot enkele tientallen jaren geleden het beeld van Noordereiland bepaalde, is het nu vooral een woonwijk. Voor veel voorzieningen zijn de bewoners afhankelijk van het centrum van Rotterdam of Kop van Zuid. Deze liggen overigens beiden op loopafstand van de wijk.

Zie webpagina: www.rotterdam.nl/wonen-leven/noordereiland