Het Noordereiland op social media

Social media berichten van het Noordereiland, Rotterdam op het internet

Facebook

1 dag geleden

Noordereiland
Bekijk op Facebook

3 dagen geleden

Noordereiland
Kom je gezellig de kerstboom 🎄 bij het Huis van de Wijk versieren?——#noordereilandrotterdam 🎄#kerstboomversieren #huisvandewijkaandekade @solnetwerk @opzoomermee ... Lees verderBekijk minder
Bekijk op Facebook

3 dagen geleden

Noordereiland
Kom je gezellig de kerstboom 🎄 bij het Huis van de Wijk versieren? ... Lees verderBekijk minder
Bekijk op Facebook

3 dagen geleden

Noordereiland
Wij hebben het extra gezellig gemaakt aan Wal voor de maand December! Iedere donderdag kunt u aanschuiven om 18:30h bij ons aan de ‘aanschuiftafel’Vrijdag 9 dec. Live Nederland - ArgentiniëLive MuziekZondag 11 dec. 16h Bastion CapoZondag 18 dec. 16h John van Boggelen Vrijdag 16 dec. PubQuizAanvang 19:30hStart Quiz 20:15hInschrijven? Stuur een mail naar info@alaplancha.nlAantal personen en teamnaam (max. 4p. per team)Zaterdag 17 dec. Klaverjasavond Aanvang 19hStart 19:30hInschrijven? Stuur een mail naar info@alaplancha.nlVrijdag 23 dec. Pre X-Mas BorrelZaterdag 24 dec. Kerstdiner ... Lees verderBekijk minder
Bekijk op Facebook

 

Het Noordereiland op FacebookNoordereiland op Facebook

Dit account wordt bijgehouden door Annette de Bus: BusnizzCares

Instagram

Zie hier alle foto’s.


Twitter Noordereiland op Twitter

Bezoek het Twitter-account hier: www.twitter.com/MSNoordereiland

Zie hiernaast de laatste berichten van op Twitter: MSNoordereiland

Gebruik AUB ook het hashtag #Noordereiland op social media als u een bericht maakt over het Noordereiland.
Klik op de knop eronder om tweet te maken met #Noordereiland.

Hebt u ook een Twitter-account?
Tweet dan zelf over het #Noordereiland met behulp van de onderstaande blauwe knop:


Gemeente Rotterdam over het Noordereiland

Het Noordereiland is een unieke wijk; het eiland kenmerkt zich door veel oude, statige panden met grote binnenterreinen. De wijk heeft sinds 2005 de status van beschermd stadsgezicht.

Aan de noordkant ligt de Nieuwe Maas en aan de zuidkant de Koningshaven. Het Noordereiland is via de Willemsbrug verbonden met het centrum en via de Hef en Koninginnebrug met de Kop van Zuid. De Hef heeft een monumentale status en geeft duidelijk het industriële verleden van de wijk weer. Het was tot maart 2014 dan ook het beeldmerk van de voormalige deelgemeente Feijenoord.

Historie
Het Noordereiland dankt zijn naam aan de Noorderhaven (tegenwoordig Koningshaven) die in de 19e eeuw is uitgegraven. Hierdoor werd de wijk afgescheiden van het toenmalige eiland Feijenoord. De laatste tien jaren van de twintigste eeuw kenmerkte Noordereiland zich door een grote bedrijvigheid. Met het verplaatsen van de havenactiviteit naar de Botlek, Europoort en Maasvlakte is het vooral een woonwijk geworden.

Bewoners
Het Noordereiland heeft ongeveer 3.200 inwoners en is daarmee qua bevolkingsaantal een van de kleinere wijken van Rotterdam. Relatief veel inwoners zijn werkzaam binnen de kunst- en cultuursector. Hierdoor wordt de wijk ook weleens het Montmartre aan de Maas genoemd.

Voorzieningen
In tegenstelling tot de bedrijvigheid die tot enkele tientallen jaren geleden het beeld van Noordereiland bepaalde, is het nu vooral een woonwijk. Voor veel voorzieningen zijn de bewoners afhankelijk van het centrum van Rotterdam of Kop van Zuid. Deze liggen overigens beiden op loopafstand van de wijk.

Zie webpagina: www.rotterdam.nl/wonen-leven/noordereiland