Het Noordereiland op social media

Social media berichten van het Noordereiland, Rotterdam op het internet

Facebook

12 uren geleden

Noordereiland

Dan maar zingen thuis, voor de computer, tablet of telefoon. Hoop dat de huisgenoten dat ook leuk vinden🤣. Maar wel een goed idee om eens te proberen en er een mailtje aan te wagen.Hoewel de coronaregels vorige week weer zijn versoepeld, zijn die - zonder hier ruchtbaarheid aan te geven - voor koren aangescherpt. Dit betekent dat de wekelijkse Sing Along in het Hefpark tot nader order is gepauzeerd.
De mogelijkheden om thuis met Teams te zingen worden onderzocht. Zingen is namelijk heel gezond, dat is wetenschappelijk bewezen.
Interesse om te kijken hoe dat gaat? Stuur even een mailtje naar nettescheepstra@gmail.com
... Lees verderBekijk minder

Bekijk op Facebook

1 dag geleden

Noordereiland

Broodbak

In de Eilandkrant van oktober vestigden we er al aandacht op: de broodbak voor het inzamelen van oud brood. Het lijkt erop dat de bewoners in de Burgemeester Hoffmanstraat het ter harte hebben genomen. Daar pronkt nu een broodbak in de straat.
Wil je meer weten over de mogelijkheden om ook bij jou in de buurt zo'n broodbak te regelen? Kijk dan even op www.rotterdam.nl/wonen-leven/brood/

Foto: M. Norbart
... Lees verderBekijk minder

Bekijk op Facebook

4 dagen geleden

Noordereiland

Het Huis blijft dicht

Het Huis van de Wijk aan de kade blijft helaas voorlopig nog dicht vanwege de coronamaatregelen. In ieder geval tot 3 januari. Slechts een paar activiteiten gaan door, op afspraak: taallessen en 1-op-1 gesprekken.
Wél kan je op middagen dat er medewerkers aanwezig zijn terecht in de bieb en daar max. 2 boeken gratis uitzoeken. En het mooie is: die hoef je niet terug te brengen. Je mag ze houden of aan iemand anders doorgeven. Er is niet alle dagen een medewerker aanwezig, kijk daarom of het 'Bibliotheek is open' bord voor de deur staat.

Heb je hulp nodig of behoefte aan een praatje? Bel dan de Humanitas Hulplijn: 0800 400 290.
... Lees verderBekijk minder

Bekijk op Facebook

 

Het Noordereiland op FacebookNoordereiland op Facebook

Dit account wordt bijgehouden door Annette de Bus: BusnizzCares

Instagram


Twitter Noordereiland op Twitter

Bezoek het Twitter-account hier: www.twitter.com/MSNoordereiland

Zie hiernaast de laatste berichten van op Twitter: MSNoordereiland

Gebruik AUB ook het hashtag #Noordereiland op social media als u een bericht maakt over het Noordereiland.
Klik op de knop eronder om tweet te maken met #Noordereiland.

Hebt u ook een Twitter-account?
Tweet dan zelf over het #Noordereiland met behulp van de onderstaande blauwe knop:


Gemeente Rotterdam over het Noordereiland

Het Noordereiland is een unieke wijk; het eiland kenmerkt zich door veel oude, statige panden met grote binnenterreinen. De wijk heeft sinds 2005 de status van beschermd stadsgezicht.

Aan de noordkant ligt de Nieuwe Maas en aan de zuidkant de Koningshaven. Het Noordereiland is via de Willemsbrug verbonden met het centrum en via de Hef en Koninginnebrug met de Kop van Zuid. De Hef heeft een monumentale status en geeft duidelijk het industriële verleden van de wijk weer. Het was tot maart 2014 dan ook het beeldmerk van de voormalige deelgemeente Feijenoord.

Historie
Het Noordereiland dankt zijn naam aan de Noorderhaven (tegenwoordig Koningshaven) die in de 19e eeuw is uitgegraven. Hierdoor werd de wijk afgescheiden van het toenmalige eiland Feijenoord. De laatste tien jaren van de twintigste eeuw kenmerkte Noordereiland zich door een grote bedrijvigheid. Met het verplaatsen van de havenactiviteit naar de Botlek, Europoort en Maasvlakte is het vooral een woonwijk geworden.

Bewoners
Het Noordereiland heeft ongeveer 3.200 inwoners en is daarmee qua bevolkingsaantal een van de kleinere wijken van Rotterdam. Relatief veel inwoners zijn werkzaam binnen de kunst- en cultuursector. Hierdoor wordt de wijk ook weleens het Montmartre aan de Maas genoemd.

Voorzieningen
In tegenstelling tot de bedrijvigheid die tot enkele tientallen jaren geleden het beeld van Noordereiland bepaalde, is het nu vooral een woonwijk. Voor veel voorzieningen zijn de bewoners afhankelijk van het centrum van Rotterdam of Kop van Zuid. Deze liggen overigens beiden op loopafstand van de wijk.

Zie webpagina: www.rotterdam.nl/wonen-leven/noordereiland