Het Noordereiland op social media

Social media berichten van het Noordereiland, Rotterdam op het internet

Facebook

3 dagen geleden

Noordereiland

Vanmorgen wordt er bekeurd op fout parkeren. ... Lees verderBekijk minder

Bekijk op Facebook

5 dagen geleden

Noordereiland

Zondag 28 juli mogen de helden het water weer in! Heb jij je al aangemeld, als zwemmer of als kadeloper of vrijwilliger? Of misschien wil je zelfs sponsor zijn? Kijk ook op www.rotterdamswim.com ... Lees verderBekijk minder

Bekijk op Facebook

6 dagen geleden

Noordereiland

Petitie Bus 47 overhandigd

Maandag 8 juli overhandigde bewoonster Arthyra de Clerck een petitie met 1350 handtekeningen voor het behoud van bus 47 aan wethouder Judith Bokhove (Mobiliteit). De wethouder was aangenaam verrast door deze actie en prees het initiatief. Arthyra hield ook een pleidooi voor de verlenging van de busroute richting Wilhelminapier, met een lus bij Hotel New York, in combinatie met een rondje langs de iconen van onze stad: Erasmusbrug - Maritiem Museum - Plein 1940 – Willemsbrug - Noordereiland. Behalve voor bewoners van het eiland lijkt dat een mooie optie speciaal voor toeristen en creëer je meteen een meer rendabele buslijn. Wethouder Bokhove kon geen toezeggingen doen, maar ze beloofde de suggesties en petitie voor te leggen aan de RET.

Wijkraadleden Jan Willemse en Pim Janse spraken met de wethouder nog over enkele alternatieven die op verzoek van de wijkraad door de RET zijn uitgewerkt. Het toegezegde vraaggestuurde openbaar vervoer, dat vanaf juni zou worden ingevoerd, laat nog op zich wachten omdat vervoersbedrijf Trevvel daarvoor nog een offerte moet uitbrengen.

Foto: wethouder Judith Bokhove en Arthyra de Clerck
... Lees verderBekijk minder

Bekijk op Facebook

7 dagen geleden

Noordereiland

Slecht weer aan de overkant...Zonde!"HEFPARK IS OPENLUCHT BUURTHUIS"

Helder verhaal vandaag in De Telegraaf: donkere wolken boven zelfbeheerparken als Het Hefpark. Komt door de manier waarop we gefinancierd zijn. Ongeveer een kwart verdienen we zelf, de andere inkomsten waren opstartsubsidies. En die stoppen, zoals alle opstartsubsidies. Dit jaar al. Zonder structurele subsidie is het voortbestaan niet mogelijk. En dat zou jammer zijn voor hèt openlucht buurthuis van de wijken Feijenoord, Kop van Zuid en Noordereiland.

Boodschap aan de Rotterdamse politiek: zelfbeheer kost ook geld.
... Lees verderBekijk minder

Bekijk op Facebook

 

Het Noordereiland op FacebookNoordereiland op Facebook

Dit account wordt bijgehouden door Annette de Bus: BusnizzCares

Instagram


Twitter Noordereiland op Twitter

Bezoek het Twitter-account hier: www.twitter.com/MSNoordereiland

Zie hiernaast de laatste berichten van op Twitter: MSNoordereiland

Gebruik AUB ook het hashtag #Noordereiland op social media als u een bericht maakt over het Noordereiland.
Klik op de knop eronder om tweet te maken met #Noordereiland.

Hebt u ook een Twitter-account?
Tweet dan zelf over het #Noordereiland met behulp van de onderstaande blauwe knop:


Gemeente Rotterdam over het Noordereiland

Het Noordereiland is een unieke wijk; het eiland kenmerkt zich door veel oude, statige panden met grote binnenterreinen. De wijk heeft sinds 2005 de status van beschermd stadsgezicht.

Aan de noordkant ligt de Nieuwe Maas en aan de zuidkant de Koningshaven. Het Noordereiland is via de Willemsbrug verbonden met het centrum en via de Hef en Koninginnebrug met de Kop van Zuid. De Hef heeft een monumentale status en geeft duidelijk het industriële verleden van de wijk weer. Het was tot maart 2014 dan ook het beeldmerk van de voormalige deelgemeente Feijenoord.

Historie
Het Noordereiland dankt zijn naam aan de Noorderhaven (tegenwoordig Koningshaven) die in de 19e eeuw is uitgegraven. Hierdoor werd de wijk afgescheiden van het toenmalige eiland Feijenoord. De laatste tien jaren van de twintigste eeuw kenmerkte Noordereiland zich door een grote bedrijvigheid. Met het verplaatsen van de havenactiviteit naar de Botlek, Europoort en Maasvlakte is het vooral een woonwijk geworden.

Bewoners
Het Noordereiland heeft ongeveer 3.200 inwoners en is daarmee qua bevolkingsaantal een van de kleinere wijken van Rotterdam. Relatief veel inwoners zijn werkzaam binnen de kunst- en cultuursector. Hierdoor wordt de wijk ook weleens het Montmartre aan de Maas genoemd.

Voorzieningen
In tegenstelling tot de bedrijvigheid die tot enkele tientallen jaren geleden het beeld van Noordereiland bepaalde, is het nu vooral een woonwijk. Voor veel voorzieningen zijn de bewoners afhankelijk van het centrum van Rotterdam of Kop van Zuid. Deze liggen overigens beiden op loopafstand van de wijk.

Zie webpagina: www.rotterdam.nl/wonen-leven/noordereiland