Het Noordereiland op social media

Social media berichten van het Noordereiland, Rotterdam op het internet

Facebook

18 uren geleden

Noordereiland
Wie is zijn of haar bankpasje verloren in de Anjerstraat? ... Lees verderBekijk minder
Bekijk op Facebook

24 uren geleden

Noordereiland
Tijdlijnfoto's𝐋𝐞𝐭 𝐨𝐩! ⚠️ Verschillende ondernemers uit Rotterdam en uit onze regiogemeenten ontvingen een sms-bericht waarin staat dat een Covid-19 toeslag aangevraagd kan worden. Ter controle of om de aanvraag te voltooien, moet op een link geklikt worden. Deze berichten zijn nep en niet van gemeente Rotterdam. Klik dus niet op de link! Lees hier wat je kunt doen tegen phishing: bit.ly/3kk1y6I #Phishing #Cybercriminaliteit #Cybercrime ... Lees verderBekijk minder
Bekijk op Facebook

2 dagen geleden

Noordereiland
Dat is een mooie nieuwe service!Vanaf vandaag biologische schapen-, geiten- en koeienkaas te koop. We zijn een samenwerking gestart met Biokaas Kinderdijk. Zo uit het vuistje of op je brood. Smikkelen! ... Lees verderBekijk minder
Bekijk op Facebook

3 dagen geleden

Noordereiland
Persconferfentie 23 februariMIddelbare scholen en MBO onderwijs gaan weer open, een aantal contactberoepen mag weer aan de slag. Winkelen mag, maar op afspraak binnen tijdslots. Buiten sporten mag voor personen tot 27 jaar ook weer Een aantal lockdownmaatregelen blijft echter van kracht. De avondklok blijft tot 15 maart en nog steeds mag je maar 1 bezoeker per dag ontvangen thuis.De coronamaatregelen vragen veel van iedereen, zowel fysiek als mentaal. Het kabinet wil besmettingen voorkomen maar ook perspectief bieden. Onder voorwaarden gelden vanaf 3 maart een aantal voorzichtige verruimingen.Meer informatie ⤵️www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2021/02/23/voorzichtig-meer-lucht-tijdens-de-lockdown#AlleenSamen ... Lees verderBekijk minder
Bekijk op Facebook

 

Het Noordereiland op FacebookNoordereiland op Facebook

Dit account wordt bijgehouden door Annette de Bus: BusnizzCares

Instagram


Twitter Noordereiland op Twitter

Bezoek het Twitter-account hier: www.twitter.com/MSNoordereiland

Zie hiernaast de laatste berichten van op Twitter: MSNoordereiland

Gebruik AUB ook het hashtag #Noordereiland op social media als u een bericht maakt over het Noordereiland.
Klik op de knop eronder om tweet te maken met #Noordereiland.

Hebt u ook een Twitter-account?
Tweet dan zelf over het #Noordereiland met behulp van de onderstaande blauwe knop:


Gemeente Rotterdam over het Noordereiland

Het Noordereiland is een unieke wijk; het eiland kenmerkt zich door veel oude, statige panden met grote binnenterreinen. De wijk heeft sinds 2005 de status van beschermd stadsgezicht.

Aan de noordkant ligt de Nieuwe Maas en aan de zuidkant de Koningshaven. Het Noordereiland is via de Willemsbrug verbonden met het centrum en via de Hef en Koninginnebrug met de Kop van Zuid. De Hef heeft een monumentale status en geeft duidelijk het industriële verleden van de wijk weer. Het was tot maart 2014 dan ook het beeldmerk van de voormalige deelgemeente Feijenoord.

Historie
Het Noordereiland dankt zijn naam aan de Noorderhaven (tegenwoordig Koningshaven) die in de 19e eeuw is uitgegraven. Hierdoor werd de wijk afgescheiden van het toenmalige eiland Feijenoord. De laatste tien jaren van de twintigste eeuw kenmerkte Noordereiland zich door een grote bedrijvigheid. Met het verplaatsen van de havenactiviteit naar de Botlek, Europoort en Maasvlakte is het vooral een woonwijk geworden.

Bewoners
Het Noordereiland heeft ongeveer 3.200 inwoners en is daarmee qua bevolkingsaantal een van de kleinere wijken van Rotterdam. Relatief veel inwoners zijn werkzaam binnen de kunst- en cultuursector. Hierdoor wordt de wijk ook weleens het Montmartre aan de Maas genoemd.

Voorzieningen
In tegenstelling tot de bedrijvigheid die tot enkele tientallen jaren geleden het beeld van Noordereiland bepaalde, is het nu vooral een woonwijk. Voor veel voorzieningen zijn de bewoners afhankelijk van het centrum van Rotterdam of Kop van Zuid. Deze liggen overigens beiden op loopafstand van de wijk.

Zie webpagina: www.rotterdam.nl/wonen-leven/noordereiland