Het Noordereiland op social media

Social media berichten van het Noordereiland, Rotterdam op het internet

Facebook

2 dagen geleden

Noordereiland

Dat wisten we natuurlijk al een poosje. Maar voor wie het gemist heeft: hou de Hef in de gaten savonds, het is een bijzonder gezicht.Er rijden weer treinen over de Hef! 🚂 Ieder kwartier van 19.00 - 23.00 uur. Sierverlichting bootst een rijdende trein na die het ene kwartier heen- en het volgende kwartier terugrijdt. Heb jij 'de trein' al gespot? Stuur ons jouw mooiste 📸 ... Lees verderBekijk minder

Bekijk op Facebook

4 dagen geleden

Noordereiland

College Rotterdam vergadert over betaald parkeren

Wethouder Bokhove heeft de wijkraad Noordereiland laten weten dat tijdens de aanstaande vergadering van het college (18 nov) wordt besloten tot het invoeren van betaald parkeren op het Noordereiland. Wanneer het college dat besluit heeft genomen ontvangen de bewoners en bedrijven zo spoedig mogelijk een brief daarover. Daarin staat naast alle nodige informatie een mededeling dat er begin december een inloopavond komt.

Foto: Nils Hilbers/Lichting98
... Lees verderBekijk minder

Bekijk op Facebook

 

Het Noordereiland op FacebookNoordereiland op Facebook

Dit account wordt bijgehouden door Annette de Bus: BusnizzCares

Instagram


Twitter Noordereiland op Twitter

Bezoek het Twitter-account hier: www.twitter.com/MSNoordereiland

Zie hiernaast de laatste berichten van op Twitter: MSNoordereiland

Gebruik AUB ook het hashtag #Noordereiland op social media als u een bericht maakt over het Noordereiland.
Klik op de knop eronder om tweet te maken met #Noordereiland.

Hebt u ook een Twitter-account?
Tweet dan zelf over het #Noordereiland met behulp van de onderstaande blauwe knop:


Gemeente Rotterdam over het Noordereiland

Het Noordereiland is een unieke wijk; het eiland kenmerkt zich door veel oude, statige panden met grote binnenterreinen. De wijk heeft sinds 2005 de status van beschermd stadsgezicht.

Aan de noordkant ligt de Nieuwe Maas en aan de zuidkant de Koningshaven. Het Noordereiland is via de Willemsbrug verbonden met het centrum en via de Hef en Koninginnebrug met de Kop van Zuid. De Hef heeft een monumentale status en geeft duidelijk het industriële verleden van de wijk weer. Het was tot maart 2014 dan ook het beeldmerk van de voormalige deelgemeente Feijenoord.

Historie
Het Noordereiland dankt zijn naam aan de Noorderhaven (tegenwoordig Koningshaven) die in de 19e eeuw is uitgegraven. Hierdoor werd de wijk afgescheiden van het toenmalige eiland Feijenoord. De laatste tien jaren van de twintigste eeuw kenmerkte Noordereiland zich door een grote bedrijvigheid. Met het verplaatsen van de havenactiviteit naar de Botlek, Europoort en Maasvlakte is het vooral een woonwijk geworden.

Bewoners
Het Noordereiland heeft ongeveer 3.200 inwoners en is daarmee qua bevolkingsaantal een van de kleinere wijken van Rotterdam. Relatief veel inwoners zijn werkzaam binnen de kunst- en cultuursector. Hierdoor wordt de wijk ook weleens het Montmartre aan de Maas genoemd.

Voorzieningen
In tegenstelling tot de bedrijvigheid die tot enkele tientallen jaren geleden het beeld van Noordereiland bepaalde, is het nu vooral een woonwijk. Voor veel voorzieningen zijn de bewoners afhankelijk van het centrum van Rotterdam of Kop van Zuid. Deze liggen overigens beiden op loopafstand van de wijk.

Zie webpagina: www.rotterdam.nl/wonen-leven/noordereiland