Het Noordereiland op social media

Social media berichten van het Noordereiland, Rotterdam op het internet

Facebook

Grandmotherfilmfestival

Noordereiland

4 days 3 hours ago

Tante Nino organiseert Het Grandmother Film Festival, een driedaags internationaal filmfestival met 26 films van filmmakers en kunstenaars. Vrijdag 23 november wordt het festival afgetrapt met 'Mountain of the strong, proud women', een live film/performance door Hanna Wildow.

Zaterdag 24 november draait onder meer 'The Grandmother' (1970) van David Lynch. En zondag 25 november wordt het festival afgesloten met "Granma has a videocamera (2007) van Tania Cypriana, een homevideo verslag over 20 jaar van een Brazilaanse immigrantenfamilie in de VS.

Internationaal
Er zijn 8 blokken met korte en lange films, verdeeld over de vrijdagavond, de zaterdag en de zondag. De 26 geselecteerde films komen uit Duitsland, Nederland, Roemenië, Rusland, Portugal, Georgië, Oekraïne, Griekenland Hongarije, Frankrijk, Israël, de Filippijnen, Colombia, Rusland, Brazilië, de VS, het VK en IJsland. Meerdere makers zijn aanwezig.

Programma
Het volledige programma met de filmbeschrijvingen staat hier online: https://grandmotherfilmfestival.blogspot.com/2018/11/program-23-25-november-2018-rotterdam.html

Alle films zijn Engels ondertiteld of Engels gesproken. Je bent van harte welkom, grootmoeder of niet!

Sunday 25.11.2018
At 14:00 at Tante Nino in Rotterdam
Address: van der Takstraat 102b, 3071 LM Rotterdam

Olivia (2016, PT)
Anna Magdalena Silva (CO) and Atsushi Kuwayama (JP)
00:11:10
Olivia spends her days in the house that used to be a busy restaurant, and her life is constantly filled with sparkling stories of the past.
Anna Magdalena Silva

See the whole program on:
http://grandmotherfilmfestival.blogspot.com/

Noordereiland

5 days 19 hours ago

Regelmatig voor de slagbomen van de Koninginnebrug gestaan? Maar ook wel nieuwsgierig wat zich daarbij onder het straatniveau afspeelt? Een aantal mensen mocht dit afgelopen week ervaren tijdens een rondleiding in het kader van Maand van de onderwereld. Jammer, hadden we het maar eerder geweten. Op diverse plekken kan je zo'n kijkje achter (onder) de schermen nemen. Kijk voor meer info en aanmelden op Rotterdam.nl/maandvandeonderwereld

UPDATE: helaas zijn er geen rondleidingen meer onder de Koniniginnebrug. Ook alle andere rondleidingen zijn inmiddels volgeboekt. Volgend jaar november worden ze weer georganiseerd. Check dan medio oktober 2019 nog eens de website om je aan te melden.

AD Rotterdams Dagblad

Noordereiland

1 week 1 day ago

Uitnodiging Wijkvergadering
Dit voorjaar kozen de bewoners 'hun' leden voor de Wijkraad Noordereiland. Sindsdien hebben de leden gesproken met bewoners en ondernemers en schoven zij aan bij diverse overlegvormen. Zo konden zij een goed beeld krijgen van onderwerpen die op het Noordereiland leven. Maar vooral ook konden zij uitleggen wat de wijkraad doet, voor welke zaken zij zich inzet en hoe de leden te bereiken zijn.

Wijkagenda
De afgelopen maanden heeft de wijkraad diverse adviezen uitgebracht aan de gemeente, maar zich vooral ook gestort op het opleveren van een 'Wijkagenda'. Net als alle gebiedscommissies, wijkraden en wijkcomités in Rotterdam overigens. De wijkagenda beschrijft een vijftal doelen/onderwerpen, waar de wijkraad de komende vier jaar mee aan de slag wil:

1. meer ruimte voor bewoners, minder voor auto’s;
2. actieve participatie van bewoners, meer (culturele)
activiteiten en evenementen;
3. aantrekkelijke buitenruimte;
4. Noordereiland schoon;
5. actiever en veiliger.

Meepraten
De Wijkraad Noordereiland wil de vijf doelen graag voorleggen aan de bewoners en ondernemers. Zijn het de juiste prioriteiten, of moeten er andere keuzes gemaakt worden? Hoe willen bewoners en ondernemers hierin betrokken worden en wat kunnen/willen zij zelf erin betekenen?
De Wijkraad nodigt iedereen uit om hierover met elkaar in gesprek te gaan tijdens een wijkvergadering op woensdag 21 november, bij Stichting Mualla, Maaskade 39. De vergadering start om 20:00 uur, de koffie en thee staat vanaf 19:30 uur klaar!

Inhoud Wijkagenda
De inhoud van de Wijkagenda en de uitnodiging vind je op: https://www.noordereiland.org/2018/bespreking-wijkagenda-2019-2022/

bespreking wijkagenda 2019-2022 - Noordereiland

Noordereiland

1 week 1 day ago

Pittige peuters
Vanaf 16 november start in Steiger 22 een vrolijk beweeguurtje voor peuters. Ze mogen dan naar hartelust springen, kruipen, dansen, of rollen. Allemaal aan de hand van een verhaal zodat ook de fantasie-spieren worden onderhouden. Gewoon een uur lang pret, plezier en bewegen. En wees gerust ouders, na afloop is er even tijd om weer te ontspannen, zodat je geen stuiterbal mee naar huis neemt.

Snel aanmelden
Je kan je peuter nog aanmelden via een mailtje naar bloeiyoga@gmail.com. Het beweeguurtje is om de twee weken op vrijdagochtend en kost je alleen een vrijwillige bijdrage.

 

Het Noordereiland op FacebookNoordereiland op Facebook

Dit account wordt bijgehouden door Annette de Bus: BusnizzCares


Twitter Noordereiland op Twitter

Bezoek het Twitter-account hier: www.twitter.com/MSNoordereiland

Hiernaast kunt u zien welke Tweets met de hashtag #Noordereiland het op dit moment veel bekeken worden op Twitter.

Klik op de knop eronder om nog meer #Noordereiland  tweets te bekijken.

Hebt u ook een Twitter-account?
Tweet dan zelf over het #Noordereiland met behulp van de onderstaande blauwe knop:


Gemeente Rotterdam over het Noordereiland

Het Noordereiland is een unieke wijk; het eiland kenmerkt zich door veel oude, statige panden met grote binnenterreinen. De wijk heeft sinds 2005 de status van beschermd stadsgezicht.

Aan de noordkant ligt de Nieuwe Maas en aan de zuidkant de Koningshaven. Het Noordereiland is via de Willemsbrug verbonden met het centrum en via de Hef en Koninginnebrug met de Kop van Zuid. De Hef heeft een monumentale status en geeft duidelijk het industriële verleden van de wijk weer. Het was tot maart 2014 dan ook het beeldmerk van de voormalige deelgemeente Feijenoord.

Historie
Het Noordereiland dankt zijn naam aan de Noorderhaven (tegenwoordig Koningshaven) die in de 19e eeuw is uitgegraven. Hierdoor werd de wijk afgescheiden van het toenmalige eiland Feijenoord. De laatste tien jaren van de twintigste eeuw kenmerkte Noordereiland zich door een grote bedrijvigheid. Met het verplaatsen van de havenactiviteit naar de Botlek, Europoort en Maasvlakte is het vooral een woonwijk geworden.

Bewoners
Het Noordereiland heeft ongeveer 3.200 inwoners en is daarmee qua bevolkingsaantal een van de kleinere wijken van Rotterdam. Relatief veel inwoners zijn werkzaam binnen de kunst- en cultuursector. Hierdoor wordt de wijk ook weleens het Montmartre aan de Maas genoemd.

Voorzieningen
In tegenstelling tot de bedrijvigheid die tot enkele tientallen jaren geleden het beeld van Noordereiland bepaalde, is het nu vooral een woonwijk. Voor veel voorzieningen zijn de bewoners afhankelijk van het centrum van Rotterdam of Kop van Zuid. Deze liggen overigens beiden op loopafstand van de wijk.

Zie webpagina: www.rotterdam.nl/wonen-leven/noordereiland