Het Noordereiland op social media

Social media berichten van het Noordereiland, Rotterdam op het internet

Facebook

16 uren geleden

Noordereiland
Hekje d’r omHet is best een gedoe om in deze tijd een festival of concert te organiseren met publiek. Daar hebben media en politiek zich de laatste maanden behoorlijk mee bezig gehouden. Vanaf 25 september komen er wat versoepelingen, maar die zijn dus nog niet van toepassing op ons Midden in de Maas festival van zondag 19 september. Daar gelden helaas dus nog steeds enkele beperkingen. Zo moeten er bijvoorbeeld hekken om het terrein, met een ingang en aparte uitgang aan de achterkant. Er is ook een toegangscontrole en er worden de inmiddels gebruikelijke gezondheidsvragen gesteld. Een corona QR code of testresultaat hoeft gelukkig niet getoond te worden. Het publiek wordt geplaceerd, ofwel ze moeten op een stoel plaatsnemen. Ook is het aantal zitplaatsen beperkt. Drankjes kunnen worden gehaald bij de bar op het terrein. Maar, dit alles weerhoudt organisatoren Koozie en Ed Verhoeff er niet van om iedereen van harte uit te nodigen om vanaf 13.30 uur te komen genieten van de optredens, op het plein of op het terras bij Koozie. Het belooft een mooie en swingende middag te worden! Vanwege de verwachte drukte serveert Koozie die middag alleen warme & koude drankjes. Je vindt het programma van die middag op www.noordereiland.org/midmHelp wantedOrganisatoren Harald en Christa zoeken nog helpers die 1 à 2 uurtjes die middag willen toezien dat bezoekers de juiste uitgang gebruiken. Wil je dat wel? Meld je dan bij Christa Sterk: 06 24759696 of mail: koozie.lunchroom@gmail.com ... Lees verderBekijk minder
Bekijk op Facebook

20 uren geleden

Noordereiland
Update: de zeehond heeft gewonnen. Gisteren zag een roeier de meerval ter hoogte van het Unilever gebouw drijven. Was dus kennelijk voor de zeehond te groot om te 'behappen'. 😁Foto: Roeivereniging TIOG ... Lees verderBekijk minder
Bekijk op Facebook

2 dagen geleden

Noordereiland
1,5 meter afstand houden is per 25 september niet meer verplicht. Bij bezoek aan plekken waar het drukker wordt, zoals de horeca, evenementen, poppodia, theaters en bioscopen, heb je een coronatoegangsbewijs nodig.Meer informatie ⤵️www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/nieuws/2021/09/14/nederland-verder-open-met...#AlleenSamen #Rijksoverheid ... Lees verderBekijk minder
Bekijk op Facebook

3 dagen geleden

Noordereiland
Ga vooral een kijkje nemen! ... Lees verderBekijk minder
Bekijk op Facebook

 

Het Noordereiland op FacebookNoordereiland op Facebook

Dit account wordt bijgehouden door Annette de Bus: BusnizzCares

Instagram


Twitter Noordereiland op Twitter

Bezoek het Twitter-account hier: www.twitter.com/MSNoordereiland

Zie hiernaast de laatste berichten van op Twitter: MSNoordereiland

Gebruik AUB ook het hashtag #Noordereiland op social media als u een bericht maakt over het Noordereiland.
Klik op de knop eronder om tweet te maken met #Noordereiland.

Hebt u ook een Twitter-account?
Tweet dan zelf over het #Noordereiland met behulp van de onderstaande blauwe knop:


Gemeente Rotterdam over het Noordereiland

Het Noordereiland is een unieke wijk; het eiland kenmerkt zich door veel oude, statige panden met grote binnenterreinen. De wijk heeft sinds 2005 de status van beschermd stadsgezicht.

Aan de noordkant ligt de Nieuwe Maas en aan de zuidkant de Koningshaven. Het Noordereiland is via de Willemsbrug verbonden met het centrum en via de Hef en Koninginnebrug met de Kop van Zuid. De Hef heeft een monumentale status en geeft duidelijk het industriële verleden van de wijk weer. Het was tot maart 2014 dan ook het beeldmerk van de voormalige deelgemeente Feijenoord.

Historie
Het Noordereiland dankt zijn naam aan de Noorderhaven (tegenwoordig Koningshaven) die in de 19e eeuw is uitgegraven. Hierdoor werd de wijk afgescheiden van het toenmalige eiland Feijenoord. De laatste tien jaren van de twintigste eeuw kenmerkte Noordereiland zich door een grote bedrijvigheid. Met het verplaatsen van de havenactiviteit naar de Botlek, Europoort en Maasvlakte is het vooral een woonwijk geworden.

Bewoners
Het Noordereiland heeft ongeveer 3.200 inwoners en is daarmee qua bevolkingsaantal een van de kleinere wijken van Rotterdam. Relatief veel inwoners zijn werkzaam binnen de kunst- en cultuursector. Hierdoor wordt de wijk ook weleens het Montmartre aan de Maas genoemd.

Voorzieningen
In tegenstelling tot de bedrijvigheid die tot enkele tientallen jaren geleden het beeld van Noordereiland bepaalde, is het nu vooral een woonwijk. Voor veel voorzieningen zijn de bewoners afhankelijk van het centrum van Rotterdam of Kop van Zuid. Deze liggen overigens beiden op loopafstand van de wijk.

Zie webpagina: www.rotterdam.nl/wonen-leven/noordereiland