Het Noordereiland op social media

Social media berichten van het Noordereiland, Rotterdam op het internet

Facebook

2 dagen geleden

Noordereiland

En maar weer eens controleren op het kruispunt. ... Lees verderBekijk minder

Bekijk op Facebook

2 dagen geleden

Noordereiland

Samen in Beweging: speciale wandeleditie

Ben je wat minder vlot ter been, loop je met een wandelstok/rollator of zit je in een rolstoel of scootmobiel, maar zou je best wel een rondje Noordereiland willen doen? Meld je dan voor de speciale rondwandeling op 7 juni. Het tempo wordt aan jouw mogelijkheden aangepast, zo heb je dan toch wat gezonde beweging in de buitenlucht. En het is een gezellige manier om met andere bewoners kennis te maken en verhalen over het eiland te delen met elkaar. Neem gerust een begeleider (vriend(in), partner of goede buur) mee. De wandeling duurt een uurtje, en na afloop kun je nog even napraten onder het genot van een kopje koffie of thee, verzorgd door Humanitas.

Datum: Vrijdag 7 juni
Verzamelen: 12.50 uur bij Steiger 22, Burgemeester Hoffmanplein 22
Start: 13.00 uur tot 14.00 uur
Deelname is gratis

Aanmelden bij Arthyra de Clerck, mail: sameninbeweging@arthyra.nl of bel: 06 - 24 92 70 04‬

Foto: tilburgnieuws.nl
... Lees verderBekijk minder

Bekijk op Facebook

2 dagen geleden

Noordereiland

Het is weer zover, de Koninginnebrug is opnieuw een nachtje afgesloten vanwege onderhoud. ... Lees verderBekijk minder

Bekijk op Facebook

3 dagen geleden

Noordereiland

Die schaar!

Uw redacteur had wel een nieuw voorraaddoosje nodig. Dus, vanavond aangeschoven in Steiger 22 voor een heuse Tupperware party. Na een korte inleiding van consulente Christiën, die vertelt hoe ze in deze plastic-business terecht is gekomen wordt voor ons een kleine maaltijd bereid, in de magnetron. De broccoli en de rijst eerst, zonder toevoegingen, daarna de kippendijen. Uitje erbij, wat kruiden en in de schaal ook de magnetron in. Bijna alle ingrediënten worden snel en vakkundig met een speciale keukenschaar in stukjes geknipt. “Wij gaan voor de keukenschaar!”, roept iedereen in koor. Dan mogen we de maaltijd proeven en eerlijk is eerlijk, het smaakt prima!

Dan, zoals het een Tupperware party betaamt, komen de bestelformulieren tevoorschijn en moet menigeen zich inhouden om niet al te gretig van alles te bestellen. Moeilijk, het ziet er in de folder allemaal zo fleurig en vooral heel handig uit! Eerst even nadenken: ”heb ik dat echt nodig, ga ik dat echt gebruiken?”.

Maar tot slot wordt er aardig wat besteld en hopelijk levert dat organisator en gastvrouw Gerda een leuk bonuskadootje op. Misschien komt er dit najaar nog een keer zo’n plastic-party? We houden je op de hoogte!
... Lees verderBekijk minder

Bekijk op Facebook

4 dagen geleden

Noordereiland

Workshop Dia-beter
Hoe ga je om met diabetes (of hoe voorkom je dat) en hoe krijg je meer grip op je bloedsuikerwaarden? Wat is een gezondere leefstijl? Coach Laurine Maduro geeft je meer inzicht daarin en uitleg over het nut en de effecten van diverse gezonde leefstijlen, zoals Paleo, Alkaline en superfoods. Maar de workshop is vooral bedoeld om je te motiveren, inspireren en aan te sporen om aan de slag te gaan met je gezondheid.

Datum: donderdag 6 juni, van 19:00 tot 21:00 uur
Locatie: Steiger22, Burg. Hoffmanplein 22.
Deelname: € 30,- incl. koffie/thee + proefpakketje Sweet(less) Cookies.

Aanmelden & informatie
Vul het formulier in via forms.gle/KLFifxufejwvXyBz7. Meer informatie: madurocoaching@gmail.com, tel. 0628 597 847
Wees er snel bij, voor elke workshop geldt een maximum van 12 deelnemers

Foto: GezondNU.nl
... Lees verderBekijk minder

Bekijk op Facebook

 

Het Noordereiland op FacebookNoordereiland op Facebook

Dit account wordt bijgehouden door Annette de Bus: BusnizzCares


Twitter Noordereiland op Twitter

Bezoek het Twitter-account hier: www.twitter.com/MSNoordereiland

Zie hiernaast de laatste berichten van op Twitter: MSNoordereiland

Gebruik AUB ook het hashtag #Noordereiland op social media als u een bericht maakt over het Noordereiland.
Klik op de knop eronder om tweet te maken met #Noordereiland.

Hebt u ook een Twitter-account?
Tweet dan zelf over het #Noordereiland met behulp van de onderstaande blauwe knop:


Gemeente Rotterdam over het Noordereiland

Het Noordereiland is een unieke wijk; het eiland kenmerkt zich door veel oude, statige panden met grote binnenterreinen. De wijk heeft sinds 2005 de status van beschermd stadsgezicht.

Aan de noordkant ligt de Nieuwe Maas en aan de zuidkant de Koningshaven. Het Noordereiland is via de Willemsbrug verbonden met het centrum en via de Hef en Koninginnebrug met de Kop van Zuid. De Hef heeft een monumentale status en geeft duidelijk het industriële verleden van de wijk weer. Het was tot maart 2014 dan ook het beeldmerk van de voormalige deelgemeente Feijenoord.

Historie
Het Noordereiland dankt zijn naam aan de Noorderhaven (tegenwoordig Koningshaven) die in de 19e eeuw is uitgegraven. Hierdoor werd de wijk afgescheiden van het toenmalige eiland Feijenoord. De laatste tien jaren van de twintigste eeuw kenmerkte Noordereiland zich door een grote bedrijvigheid. Met het verplaatsen van de havenactiviteit naar de Botlek, Europoort en Maasvlakte is het vooral een woonwijk geworden.

Bewoners
Het Noordereiland heeft ongeveer 3.200 inwoners en is daarmee qua bevolkingsaantal een van de kleinere wijken van Rotterdam. Relatief veel inwoners zijn werkzaam binnen de kunst- en cultuursector. Hierdoor wordt de wijk ook weleens het Montmartre aan de Maas genoemd.

Voorzieningen
In tegenstelling tot de bedrijvigheid die tot enkele tientallen jaren geleden het beeld van Noordereiland bepaalde, is het nu vooral een woonwijk. Voor veel voorzieningen zijn de bewoners afhankelijk van het centrum van Rotterdam of Kop van Zuid. Deze liggen overigens beiden op loopafstand van de wijk.

Zie webpagina: www.rotterdam.nl/wonen-leven/noordereiland