Het Noordereiland op social media

Social media berichten van het Noordereiland, Rotterdam op het internet

Facebook

2 dagen geleden

Noordereiland
๐—ข๐—ฝ๐—ฒ๐—ป๐—ฏ๐—ฎ๐—ฟ๐—ฒ ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ฟ๐—ด๐—ฎ๐—ฑ๐—ฒ๐—ฟ๐—ถ๐—ป๐—ด ๐˜„๐—ถ๐—ท๐—ธ๐—ฟ๐—ฎ๐—ฎ๐—ฑMaandag 20 maart is de volgende openbare vergadering van de Wijkraad Entrepot-Noordereiland. Bewoners zijn welkom om 19.30 bij Villa Zebra aan de Stieltjesstraat 21. Heb je een onderwerp waarover je wil inspreken? Stuur dan uiterlijk maandag 12 uur een mailtje naargebiedfeijenoord@rotterdam.nl. ๐—”๐—ด๐—ฒ๐—ป๐—ฑ๐—ฎFractieleden van Leefbaar Rotterdam en CDA komen op bezoek en gaan in gesprek met de wijkraad. Daarnaast spreken bewoners in over de Plantaarnpaal en de veiligheid rondom de Rijksboom. De wijkraad neemt besluiten over de wijkvisie en het jaaractieplan als onderdeel van het Wijkakkoord. Ook wordt een besluit genomen over het voorzitterschap. De volledige agenda is te vinden op wijkraad.rotterdam.nl/Agenda/Index/5f566667-e79d-40be-8ce8-d0393b546244 Bijgevoegd een door Stadsluisteren010 fraai weergegeven verslag van de vorige openbare vergadering van 20 feb. De volgende openbare vergaderingen staan gepland op 24 april, 15 mei, 19 juni, juli, 28 aug, 18 sept, 9 okt en 18 dec. ... Lees verderBekijk minder
Bekijk op Facebook

2 dagen geleden

Noordereiland
๐—ฆ๐—”๐—”๐—  ๐—ถ๐˜€ ๐—ฑ๐—ฒ ๐—ป๐—ฎ๐—ฎ๐—บAls het goed is hebben bewoners van het Noordereiland afgelopen week een fraaie flyer in de bus ontvangen. Die flyer was de aankondiging dat A la Plancha aan Wal voortaan SAAM aan de Maas heet. Vrijdag 24 maart om 18.00 uur wordt de naam officieel met een borrel ten doop gehouden. Iedereen is van harte uitgenodigd het glas te komen heffen. Het pand op de hoek Maaskade โ€“ Van der Takstraat dateert uit 1881 en heeft al diverse bestemmingen gehad: Hotel New York, Proeflokaal D. Reese Cafรฉ Simons en Tejas Freetime Store. De huidige eigenaren proberen nog meer over de geschiedenis van het pand te achterhalen. Aanvullende informatie en verhalen zijn welkom. Misschien zit er wel een boek in.De flyer bevat verder wat vragen aan bedrijfsleider Annabel Janse en een agenda voor de komende weken. Kom gezellig binnenlopen tijdens de openingstijden, donderdag + vrijdag vanaf 15.00 uur, zaterdag + zondag vanaf 10.00 uur. ... Lees verderBekijk minder
Bekijk op Facebook

3 dagen geleden

Noordereiland
๐—ฅ๐—ฎ๐—ฝ๐—ฒ๐—ป ๐—บ๐—ฎ๐—ฎ๐—ฟBen je die rommel in je straat, het plantsoen of het park ook zo zat? De aanstormende lente is bij uitstek het moment om de mouwen op te stropen en met je gezin, je buren of solo die rotzooi op te rapen. In het Huis van de Wijk kan je daarvoor ๐—ด๐—ฟ๐—ฎ๐˜๐—ถ๐˜€ een knijper en vuilniszak-ring komen halen, dat is makkelijker afval rapen. Die spullen mag je houden, ze worden cadeau gedaan door Stadsbeheer. Haal je spullen ๐˜‡๐—ฎ๐˜๐—ฒ๐—ฟ๐—ฑ๐—ฎ๐—ด ๐Ÿญ๐Ÿด ๐—บ๐—ฎ๐—ฎ๐—ฟ๐˜ ๐—ผ๐—ฝ, ๐˜๐˜‚๐˜€๐˜€๐—ฒ๐—ป ๐Ÿญ๐Ÿฎ.๐Ÿฌ๐Ÿฌ ๐—ฒ๐—ป ๐Ÿญ๐Ÿฐ.๐Ÿฌ๐Ÿฌ ๐˜‚๐˜‚๐—ฟ in het Huis van de Wijk, Prins Hendrikkade 89. De voorraad is beperkt, dus op = op.Samen maken we schoon schip! ... Lees verderBekijk minder
Bekijk op Facebook

 

Het Noordereiland op FacebookNoordereiland op Facebook

Dit account wordt bijgehouden door Annette de Bus: BusnizzCares

Instagram

Zie hier alle foto’s.


Twitterย Noordereiland op Twitter

Bezoek het Twitter-account hier:ย www.twitter.com/MSNoordereiland

Zie hiernaast de laatste berichten van op Twitter:ย MSNoordereiland

Gebruik AUB ook het hashtag #Noordereiland op social media als u een bericht maakt over het Noordereiland.
Klik op de knop eronder omย tweet te maken met #Noordereiland.

Hebt u ook een Twitter-account?
Tweet dan zelf over het #Noordereiland met behulp van de onderstaande blauwe knop:


Gemeente Rotterdam over het Noordereiland

Het Noordereiland is een unieke wijk; het eiland kenmerkt zich door veel oude, statige panden met grote binnenterreinen. De wijk heeft sinds 2005 de status van beschermd stadsgezicht.

Aan de noordkant ligt de Nieuwe Maas en aan de zuidkant de Koningshaven. Het Noordereiland is via de Willemsbrug verbonden met het centrum en via de Hef en Koninginnebrug met de Kop van Zuid. De Hef heeft een monumentale status en geeft duidelijk het industriรซle verleden van de wijk weer. Het was tot maart 2014 dan ook het beeldmerk van de voormalige deelgemeente Feijenoord.

Historie
Het Noordereiland dankt zijn naam aan de Noorderhaven (tegenwoordig Koningshaven) die in de 19e eeuw is uitgegraven. Hierdoor werd de wijk afgescheiden van het toenmalige eiland Feijenoord. De laatste tien jaren van de twintigste eeuw kenmerkte Noordereiland zich door een grote bedrijvigheid. Met het verplaatsen van de havenactiviteit naar de Botlek, Europoort en Maasvlakte is het vooral een woonwijk geworden.

Bewoners
Het Noordereiland heeft ongeveer 3.200 inwoners en is daarmee qua bevolkingsaantal een van de kleinere wijken van Rotterdam. Relatief veel inwoners zijn werkzaam binnen de kunst- en cultuursector. Hierdoor wordt de wijk ook weleens het Montmartre aan de Maas genoemd.

Voorzieningen
In tegenstelling tot de bedrijvigheid die tot enkele tientallen jaren geleden het beeld van Noordereiland bepaalde, is het nu vooral een woonwijk. Voor veel voorzieningen zijn de bewoners afhankelijk van het centrum van Rotterdam of Kop van Zuid. Deze liggen overigens beiden op loopafstand van de wijk.

Zie webpagina: www.rotterdam.nl/wonen-leven/noordereiland