Het Noordereiland op social media

Social media berichten van het Noordereiland, Rotterdam op het internet

Facebook

Noordereiland

10 hours 50 minutes ago

Eindelijk, de stronken van de omgewaaide bomen op de Prins Hendrikkade worden verwijderd.

Noordereiland

23 hours 15 minutes ago

Volop keuze aan bbq locaties deze zomerse week.

BBQ 😋

...XO Food&Lounge...
Good Food
Good Wine
Good Friends
Good Times

Noordereiland

23 hours 36 minutes ago

Sja, het is er het weertje voor.

bbq bij café rijnvaart 🍗🍔 wie doet er mee laatste loodjes 🍖

Noordereiland

1 day 50 minutes ago

Een beetje prijzig, maar wel bijzondere souvenirs van de Willemsbrug.

 

Het Noordereiland op FacebookNoordereiland op Facebook

Dit account wordt bijgehouden door Annette de Bus: BusnizzCares
Gemeente Rotterdam over het Noordereiland

Het Noordereiland is een unieke wijk; het eiland kenmerkt zich door veel oude, statige panden met grote binnenterreinen. De wijk heeft sinds 2005 de status van beschermd stadsgezicht.

Aan de noordkant ligt de Nieuwe Maas en aan de zuidkant de Koningshaven. Het Noordereiland is via de Willemsbrug verbonden met het centrum en via de Hef en Koninginnebrug met de Kop van Zuid. De Hef heeft een monumentale status en geeft duidelijk het industriële verleden van de wijk weer. Het was tot maart 2014 dan ook het beeldmerk van de voormalige deelgemeente Feijenoord.

Historie
Het Noordereiland dankt zijn naam aan de Noorderhaven (tegenwoordig Koningshaven) die in de 19e eeuw is uitgegraven. Hierdoor werd de wijk afgescheiden van het toenmalige eiland Feijenoord. De laatste tien jaren van de twintigste eeuw kenmerkte Noordereiland zich door een grote bedrijvigheid. Met het verplaatsen van de havenactiviteit naar de Botlek, Europoort en Maasvlakte is het vooral een woonwijk geworden.

Bewoners
Het Noordereiland heeft ongeveer 3.200 inwoners en is daarmee qua bevolkingsaantal een van de kleinere wijken van Rotterdam. Relatief veel inwoners zijn werkzaam binnen de kunst- en cultuursector. Hierdoor wordt de wijk ook weleens het Montmartre aan de Maas genoemd.

Voorzieningen
In tegenstelling tot de bedrijvigheid die tot enkele tientallen jaren geleden het beeld van Noordereiland bepaalde, is het nu vooral een woonwijk. Voor veel voorzieningen zijn de bewoners afhankelijk van het centrum van Rotterdam of Kop van Zuid. Deze liggen overigens beiden op loopafstand van de wijk.

Zie webpagina: www.rotterdam.nl/wonen-leven/noordereiland