Het Noordereiland op social media

Social media berichten van het Noordereiland, Rotterdam op het internet

Facebook

Noordereiland

21 hours 10 minutes ago

“Altijd feest op het eiland”. In de Havenloods vertelt bewoner en vormgever Nils waarom hij hier zo graag woont.

Noordereiland

1 day 16 hours ago

Serious Christmas
Op 21 december organiseert peuterschool en basisschool de Nieuwe Haven een heuse kerstmarkt. Iedereen is natuurlijk van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen, mooie spulletjes te kopen, warme chocolademelk te drinken en te luisteren naar het kinderkoor. Vooral omdat de opbrengst in zijn geheel wordt gedoneerd aan
Serious Request.

Noordereiland

3 days 58 minutes ago

Het Sinterkerstfeest schuift een weekje op. Woensdag 20 december is iedereen welkom bij Duimdrop. Kids én volwassenen!

Noordereiland

3 days 14 hours ago

Kijk eens wat een mooie registratie!

Jaaaaa, daar is ie dan: de video van de uitvoering 2017, in Galerie Wind. Met dank aan Anton de Vries voor de prachtige videoregistratie.

 

Het Noordereiland op FacebookNoordereiland op Facebook

Dit account wordt bijgehouden door Annette de Bus: BusnizzCares
Gemeente Rotterdam over het Noordereiland

Het Noordereiland is een unieke wijk; het eiland kenmerkt zich door veel oude, statige panden met grote binnenterreinen. De wijk heeft sinds 2005 de status van beschermd stadsgezicht.

Aan de noordkant ligt de Nieuwe Maas en aan de zuidkant de Koningshaven. Het Noordereiland is via de Willemsbrug verbonden met het centrum en via de Hef en Koninginnebrug met de Kop van Zuid. De Hef heeft een monumentale status en geeft duidelijk het industriële verleden van de wijk weer. Het was tot maart 2014 dan ook het beeldmerk van de voormalige deelgemeente Feijenoord.

Historie
Het Noordereiland dankt zijn naam aan de Noorderhaven (tegenwoordig Koningshaven) die in de 19e eeuw is uitgegraven. Hierdoor werd de wijk afgescheiden van het toenmalige eiland Feijenoord. De laatste tien jaren van de twintigste eeuw kenmerkte Noordereiland zich door een grote bedrijvigheid. Met het verplaatsen van de havenactiviteit naar de Botlek, Europoort en Maasvlakte is het vooral een woonwijk geworden.

Bewoners
Het Noordereiland heeft ongeveer 3.200 inwoners en is daarmee qua bevolkingsaantal een van de kleinere wijken van Rotterdam. Relatief veel inwoners zijn werkzaam binnen de kunst- en cultuursector. Hierdoor wordt de wijk ook weleens het Montmartre aan de Maas genoemd.

Voorzieningen
In tegenstelling tot de bedrijvigheid die tot enkele tientallen jaren geleden het beeld van Noordereiland bepaalde, is het nu vooral een woonwijk. Voor veel voorzieningen zijn de bewoners afhankelijk van het centrum van Rotterdam of Kop van Zuid. Deze liggen overigens beiden op loopafstand van de wijk.

Zie webpagina: www.rotterdam.nl/wonen-leven/noordereiland