Het Noordereiland op social media

Social media berichten van het Noordereiland, Rotterdam op het internet

Facebook

Noordereiland

1 day 9 hours ago

In de nacht van maandag op dinsdag heeft de politie 2 personen aangehouden die een slot van een fiets aan het openveilen/breken waren bij de bushalte t.h.v. Maaskade 100 (bij de 'Garage'). Op aangeven van omwonenden konden deze personen worden opgepakt. De politie hoort graag meer informatie of iemand iets verdachts gezien heeft om deze zaak rond te krijgen.

Noordereiland

2 days 3 hours ago

Dat is bijzonder, kunstenaars laten zich inspireren door Picasso en tonen het resultaat vanaf 27 oktober in Galerie Wind. Zeker even een kijkje gaan nemen!

Noordereiland

3 days 2 hours ago

Iemand in het berghok nog een setje griezel-kleding?

Noordereiland

4 days 23 hours ago

Balkon aan de Maas
Tijdens de vergadering van Buurt Bestuurt op 25 september werd bekend gemaakt dat binnenkort gestart wordt met de aanleg van het 'Balkon aan de Maas'. Dat moet een fraai uitkijkpunt worden vanaf de talud van de voormalige spoorbrug. Geen villa dus? Of komt die ernaast? En kan dan het mooie kunstwerk van Otto Snoek blijven hangen aan de gevel van het woonblok daarnaast? Lees er meer over op de website van het Noordereiland. https://www.noordereiland.org/2017/balkon-aan-nieuwe-maas/

 

Het Noordereiland op FacebookNoordereiland op Facebook

Dit account wordt bijgehouden door Annette de Bus: BusnizzCares
Gemeente Rotterdam over het Noordereiland

Het Noordereiland is een unieke wijk; het eiland kenmerkt zich door veel oude, statige panden met grote binnenterreinen. De wijk heeft sinds 2005 de status van beschermd stadsgezicht.

Aan de noordkant ligt de Nieuwe Maas en aan de zuidkant de Koningshaven. Het Noordereiland is via de Willemsbrug verbonden met het centrum en via de Hef en Koninginnebrug met de Kop van Zuid. De Hef heeft een monumentale status en geeft duidelijk het industriële verleden van de wijk weer. Het was tot maart 2014 dan ook het beeldmerk van de voormalige deelgemeente Feijenoord.

Historie
Het Noordereiland dankt zijn naam aan de Noorderhaven (tegenwoordig Koningshaven) die in de 19e eeuw is uitgegraven. Hierdoor werd de wijk afgescheiden van het toenmalige eiland Feijenoord. De laatste tien jaren van de twintigste eeuw kenmerkte Noordereiland zich door een grote bedrijvigheid. Met het verplaatsen van de havenactiviteit naar de Botlek, Europoort en Maasvlakte is het vooral een woonwijk geworden.

Bewoners
Het Noordereiland heeft ongeveer 3.200 inwoners en is daarmee qua bevolkingsaantal een van de kleinere wijken van Rotterdam. Relatief veel inwoners zijn werkzaam binnen de kunst- en cultuursector. Hierdoor wordt de wijk ook weleens het Montmartre aan de Maas genoemd.

Voorzieningen
In tegenstelling tot de bedrijvigheid die tot enkele tientallen jaren geleden het beeld van Noordereiland bepaalde, is het nu vooral een woonwijk. Voor veel voorzieningen zijn de bewoners afhankelijk van het centrum van Rotterdam of Kop van Zuid. Deze liggen overigens beiden op loopafstand van de wijk.

Zie webpagina: www.rotterdam.nl/wonen-leven/noordereiland