Het Noordereiland op social media

Social media berichten van het Noordereiland, Rotterdam op het internet

Facebook

Noordereiland

3 days 2 hours ago

Jammer, Vincent bakt niet meer op tv. Maar toch, goed gedaan! Wij blijven trots op onze eilandbewoner. Succes met je studie en we zijn benieuwd naar je bak-plannen.

Misbaksels kosten Vincent (25) uit Heel Holland Bakt de kop

Noordereiland

3 days 3 hours ago

We zijn al weer een heel eind het nieuwe jaar in, maar basis- en peuterschool De Nieuwe Haven wil toch nog even terugblikken op de kerstmarkt die zij 20 december samen met de kinderen en ouders organiseerden. Met dank aan de bijdrage van de Wijkraad Noordereiland. Het was lekker druk en gezellig en met een mooie opbrengst van €732,20 voor het goede doel Het Vergeten Kind.

Noordereiland

5 days 8 minutes ago

Steiger 22 zoekt huiswerkbegeleiders

Sommige kinderen kunnen wel een extra steuntje in de rug gebruiken bij het maken van hun huiswerk. Ze hebben moeite met de lesstof, of er is thuis onvoldoende ruimte en gelegenheid om op het gemak dat huiswerk te maken. In de Huiskamer van de wijk, Steiger 22, kunnen kinderen van 8 tot 15 jaar iedere dinsdag- en donderdagmiddag terecht om in alle rust en met wat hulp zich over hun huiswerk te buigen.

Die hulp wordt geboden door huiswerkbegeleiders en daar kan Steiger 22 er nog wel een paar meer van gebruiken. Als er meer huiswerkbegeleiders zijn, kunnen er immers ook meer kinderen geholpen worden.

Lijkt het je leuk om deze kinderen te ondersteunen, hen wat zelfvertrouwen te helpen opbouwen en extra aandacht te geven? Meld je dan aan en kom een aantal keren proefdraaien, om te kijken of er een ‘klik’ is.

Wat vragen wij van je:
- Je vind het leuk om met kinderen om te gaan;
- Je bent geduldig en goed in het overdragen van kennis;
- Je beheerst de lesstof van het basisonderwijs, in ieder geval taal en
rekenen;
- Je bent handig met de computer, zodat je de kinderen kunt helpen bij
werkstukken en presentaties;
- Je bent wekelijks een paar uur beschikbaar op dinsdag- of dondermiddag.

Wat bieden wij je:
• Zinvol vrijwilligerswerk, waarbij je kinderen goed op weg helpt;
• Deelname aan het PBS programma (positive behavior support) van de
gemeente Rotterdam en Wijkacademie.

Informatie
Wil je je aanmelden of er eerst wat meer over weten? Stuur dan een mailtje naar noordereilandhuiskamer@gmail.com of loop even langs bij Steiger 22.

Foto: www.besteinformatie.nl

 

Het Noordereiland op FacebookNoordereiland op Facebook

Dit account wordt bijgehouden door Annette de Bus: BusnizzCares


Twitter Noordereiland op Twitter

Bezoek het Twitter-account hier: www.twitter.com/MSNoordereiland

Hiernaast kunt u zien welke Tweets met de hashtag #Noordereiland het op dit moment veel bekeken worden op Twitter.

Klik op de knop eronder om nog meer #Noordereiland  tweets te bekijken.

Hebt u ook een Twitter-account?
Tweet dan zelf over het #Noordereiland met behulp van de onderstaande blauwe knop:


Gemeente Rotterdam over het Noordereiland

Het Noordereiland is een unieke wijk; het eiland kenmerkt zich door veel oude, statige panden met grote binnenterreinen. De wijk heeft sinds 2005 de status van beschermd stadsgezicht.

Aan de noordkant ligt de Nieuwe Maas en aan de zuidkant de Koningshaven. Het Noordereiland is via de Willemsbrug verbonden met het centrum en via de Hef en Koninginnebrug met de Kop van Zuid. De Hef heeft een monumentale status en geeft duidelijk het industriële verleden van de wijk weer. Het was tot maart 2014 dan ook het beeldmerk van de voormalige deelgemeente Feijenoord.

Historie
Het Noordereiland dankt zijn naam aan de Noorderhaven (tegenwoordig Koningshaven) die in de 19e eeuw is uitgegraven. Hierdoor werd de wijk afgescheiden van het toenmalige eiland Feijenoord. De laatste tien jaren van de twintigste eeuw kenmerkte Noordereiland zich door een grote bedrijvigheid. Met het verplaatsen van de havenactiviteit naar de Botlek, Europoort en Maasvlakte is het vooral een woonwijk geworden.

Bewoners
Het Noordereiland heeft ongeveer 3.200 inwoners en is daarmee qua bevolkingsaantal een van de kleinere wijken van Rotterdam. Relatief veel inwoners zijn werkzaam binnen de kunst- en cultuursector. Hierdoor wordt de wijk ook weleens het Montmartre aan de Maas genoemd.

Voorzieningen
In tegenstelling tot de bedrijvigheid die tot enkele tientallen jaren geleden het beeld van Noordereiland bepaalde, is het nu vooral een woonwijk. Voor veel voorzieningen zijn de bewoners afhankelijk van het centrum van Rotterdam of Kop van Zuid. Deze liggen overigens beiden op loopafstand van de wijk.

Zie webpagina: www.rotterdam.nl/wonen-leven/noordereiland