Buurt Bestuurt Noordereiland

Buurt Bestuurt Algemeen
Buurt Bestuurt is een nieuwe manier van werken waarbij bewoners actief betrokken zijn bij verbetering van de woon- en leefsituatie in hun wijk. Het buurt bestuurt comité, dat bestaat uit bewoners, bepaalt samen met politie en gemeente welke problemen en uitdagingen in hun buurt als eerste moeten worden aangepakt. Buurt Bestuurt kan helpen met de wensen van bewoners om hun buurt veiliger en leefbaarder te maken.

Buurt Bestuurt

Video Maak kennis met Feijenoord:

Nog meer info over Buurt Bestuurt (Rotterdam) is te vinden op de website van de Gemeente Rotterdam: www.rotterdam.nl/buurtbestuurt.
Buurt Bestuurt is onderdeel van de projectgroep Veiligheid van de Gemeente Rotterdam.
Gemeente Rotterdam

 Buurt PreventieBuurtpreventie Noordereiland

Samen zorgen gemeente, bewoners en politie voor een veilige woonomgeving op het mooie Noordereiland. Daarom is er ook op het eiland een buurtpreventieteam.

Geënteresseerd?
Aanmelden: bpnoordereiland@gmail.com

Wijkagent: Necdet Burakcin

Buurt Bestuurt Noordereiland
Het Noordereiland is een unieke wijk die omringd wordt door de Nieuwe Maas aan de noordkant en de Koningshaven aan de zuidkant. Het is via de Willemsbrug verbonden met het centrum en via de Hef en de Koninginnebrug met de Kop van Zuid. Het eiland kenmerkt zich door veel oude, statige panden met grote binnenterreinen. De wijk heeft sinds 2005 de status van beschermd stadsgezicht. De Hef heeft een monumentale status en geeft het industriële verleden van de wijk weer. Het Noordereiland heeft een eigen park, Ons Park geheten.

Er wonen ongeveer 3300 mensen op het Noordereiland.

Buurt_Bestuurt Noordereiland

Noordereiland

Buurt Comité

Wijknetwerker: Marijke de Groot

Wijkmanager: Soeniel Bahadoer – tel. 06 – 245 13 245

Huis van de Wijk
Prins Hendrikkade 89


Buurt Bestuurt berichten