galerieWind: vertellend tekenaar

>
>
galerieWind: vertellend tekenaar

Galerie Wind - vertellend tekenaarTekeningen expositie: Karel Kindermans, vertellend tekenaar

 

Karel Kindermans is vertellend tekenaar.
Vertellen en tekenen vallen bij hem samen. Hij is als het ware met een viltstift in de hand geboren en de wereld werd al tekenend beleefd en verwerkt; of het nu ging om een lievelingsboek of om een figuur als Sinterklaas. In galerieWind is een overzichtstentoonstelling te zien van het oeuvre van zijn werk waarbij de nadruk ligt op de historische projecten. Daarnaast is er in opdracht gemaakt werk en vrij werk te zien.

Historische gelaagdheid in de tekeningen van Kindermans zet aan tot denken. Vertellend tekenen gaat over het aan elkaar verbinden van betekenis en relevantie door middel van getekende lijnen. Enkele voorbeelden daarvan zijn het Rotterdamse icoon Abraham Tuschinski, nieuwe schoolplaten voor geschiedenisonderwijs, platen over Christendom en antisemitisme en als  primeur het tekenboek over de coronastrijd dat Karel Kindermans optekende in opdracht van Atlas van Stolk.

Parallel aan de tentoonstelling in galerieWind is er een presentatie van het werk van Karel Kindermans te zien bij Atlas van Stolk in de Centrale Bibliotheek van Rotterdam.

De opening van de expositie in de galerie vindt plaats op zaterdag 11 juni om 15:00 uur en wordt verricht door mediahistoricus en Tuschinski-kenner André van der Velden. U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

 

 

Opening expositie op 11 juni

15.00 uur
U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

Graag tot ziens in galerieWind.

 

Expositie →  van 11 juni 2022 t/m 31 juli 2022.

Heeft u vragen over de werken en of andere vragen over galerieWind neem dan gerust contact op met Ellen Wind, zij is te bereiken via tel.  06 – 546 130 95 of via e-mail info@galeriewind.nl.

Galerie WindGalerieWind
Prins Hendrikkade 124a
3071KL Rotterdam
Openingstijden: do-zo van 13.00-17.00 uur.
Telefoon: 010 – 233 1335
Facebook: www.facebook.com/galeriewind
Website: www.galeriewind.nl

Bron: galerieWind

 


 

GalerieWind op Instagram:

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door galeriewind (@galeriewind)

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart