Werkzaamheden Willemsbrug

Willemsbrug van 22 jan. - 10 feb. op werkdagen 's nachts gesloten

3544
3544

Algemeen
Deze maand wordt gestart met het groot onderhoud aan de Willemsbrug.

Willemsbrug gesloten
Van zondagavond 22 januari 2017 tot en met vrijdagochtend 10 februari 2017 is de brug gedurende acht nachten iedere werkdag tussen 22:00 en 06:00 uur afgesloten voor doorgaand autoverkeer. De aannemer, Venko, is dan druk bezig met de opbouw van de steigers rondom de zuidelijke pyloon van de brug. Fietsers, voetgangers, de hulpdiensten en de RET bus kunnen gebruik blijven maken van de brug. Vanwege de werkzaamheden brandt er gedurende dit hele jaar geen sierverlichting. Op bijgevoegde tekening (zie hieronder) staat een overzicht van de werkterreinen en de verkeerstromen op de brug.

Willemsbrug

 

Rotterdam Running Crew Run over de Willemsbrug
Op woensdagavond 18 januari wordt hiertoe het symbolische startsein gegeven met een hardloopwedstrijd georganiseerd door Rotterdam Running Crew.
Meerennen met de Running Crew op woensdag?
Zie: www.rotterdam-runningcrew.nl/ + Facebook: www.facebook.com/events/199139143884910/
De start (Nassaukade) van de 3, 6 en 9 kilometer is om 20.00 uur.

Willemsbrugfoto is van Luc Büthker

Meer informatie is ook te vinden op www.rotterdam.nl/willemsbrug
+ PDF hwww.rotterdam.nl/…/Nieuwsbrief%20januari.pdf

 

Willemsbrug

WillemsbrugDe Willemsbrug is met De Hef en de Erasmusbrug een van de iconen van Rotterdam. En iconen verdienen natuurlijk zorg en aandacht. Ook de Willemsbrug. Net als De Hef zal de Willemsbrug worden voorzien van nieuwe verlichting en die zal nog beter tot haar recht komen als de brug weer voorzien is van een nieuwe verflaag. De brug wordt overigens weer voorzien van de oorspronkelijke, rode kleur (RAL3003 Robijnrood).

Busbaan
Om het werk goed en veilig uit te kunnen voeren wordt de busbaan van zuid naar noord als werkterrein ingericht. De afsluiting begint vanaf de bushalte aan de zuidzijde en eindigt in de bocht aan de noordzijde. De bushalte aan de zuidzijde zal bereikbaar blijven en de bus kan gebruik maken van de twee open rijstroken in noordelijke richting.

 

Hinder
Er wordt alles aan gedaan om eventuele hinder tot een minimum te beperken. Helaas valt niet helemaal te voorkomen dat u overlast ervaart. We vragen uw begrip daarvoor.

Onvoorziene omstandigheden
Voor alle werkzaamheden geldt dat onvoorziene omstandigheden de planning kunnen beïnvloeden. Hierover wordt u geïnformeerd als dit zich voordoet

Meer informatie
Gemeente RotterdamVoor vragen kunt u contact opnemen met Peter van Druten, communicatieadviseur van de gemeente Rotterdam.
Hij is bereikbaar via telefoonnummer: 06-10 111 201
of per e-mail via pp.vandruten@rotterdam.nl.


 

In this article