Werkzaamheden bruggen in mei

Werkzaamheden Willemsbrug en Koninginnebrug

3626
3626

Willemsbrug

Stand van zaken
Het werk aan de zuidelijke pyloon van de Willemsbrug nadert zijn voltooiing. Vanwege de noodzakelijke omzetting van de tijdelijke voorzieningen in juni naar de noordelijke pyloon moet er haast gemaakt worden. Met name met de laatste werkzaamheden en het demonteren van de steigers bij de zuidelijke pyloon en de opbouw van de steigers bij de noordelijke pyloon.

Om die reden wordt er vanaf heden de komende drie maanden doordeweeks doorgewerkt tot 23.00 uur. Ook in de weekenden wordt gewerkt. Op zaterdag van 7.00 uur tot 19.00 uur en op zondag van 12.00 uur tot 19.00 uur. Dit is noodzakelijk om werkzaamheden in de nachtelijke uren zoveel mogelijk te voorkomen.

Deze aangepaste werktijden zijn nodig om het werk op tijd gereed te hebben. De Maastunnel wordt vanaf juli afgesloten voor groot onderhoud en om de stad Rotterdam bereikbaar te houden, zijn er vaste afspraken gemaakt over de nachtelijke afsluitingen van de Willemsbrug in juni.

Willemsbrug gesloten in de nacht
Van 11 tot en met 15 juni en van 18 tot en met 22 juni is de brug in de nacht van 22.00 tot 6.00 uur afgesloten voor het autoverkeer. Gedurende deze afsluitingen vindt het omzetten van de zuidelijke naar noordelijke pyloon plaats. Voor voetgangers, fietsers, de bus en de veiligheidsdiensten is de brug open.

Zuidzijde: demonteren steiger – donderdag 11 mei t/m zondag 11 juni
maandag t/m vrijdag 7.00 -23.00
zaterdag 7.00-19.00
zondag 12.00-19.00

Omzetten Noord naar Zuid – zondag 11 juni t/m vrijdag 23 juni
zondag t/m donderdag 22.00-6.00
maandag t/m vrijdag 7.00 -23.00
zaterdag 7.00-19.00
zondag 12.00-19.00

Noordzijde: opbouwen steiger – woensdag 21 juni t/m maandag 31 juli
maandag t/m vrijdag 7.00 -23.00
zaterdag 7.00-19.00
zondag 12.00-19.00

Noordzijde: sealen (inpakken in plastic) - maandag 10 juli t/m maandag 31 juli
maandag t/m vrijdag 7.00 -23.00
zaterdag 7.00-19.00
zondag 12.00-19.00

Werkzaamheden

Meer informatie is ook te vinden op www.rotterdam.nl/willemsbrug
Zie ook de website over de Maastunnel: https://www.maastunnel.nl/

Lakschade aan geparkeerde auto’s
Enkele weken geleden ontstond er in het zeildoek dat ter bescherming om de brugpylonen is aangebracht tijdens het stralen een kier. Daardoor is gedurende korte tijd stof met metaaldeeltjes ontsnapt en heeft een aantal auto’s lakschade opgelopen. Tot nu toe zijn er tussen de 10 en 20 meldingen binnengekomen. De aannemer neemt de volle verantwoordelijkheid en zorgt dat de schade hersteld wordt.

Denkt u schade te hebben, neemt u dan contact op met de aannemer. Deze heeft een keet vlakbij de Willemsbrug. Voor verdere vragen kunt u contact opnemen met Peter van Druten. (zie onderaan dit bericht de contactgegevens.)

 

Koninginnebrug afgesloten

Voor het vervangen van de grendels wordt de brug volledig afgesloten in het Hemelvaartweekend van 25 tot en met 28 mei. De oude grendels voldoen niet meer aan de eisen. Grendels zijn nodig om de vallen (de beweegbare delen van de brug) stevig op hun plaats te houden.
Tijdens het Hemelvaartsweekend is de Koninginnebrug geheel afgesloten, ook voor voetgangers en fietsers.
De brug moet namelijk i.v.m. de werkzaamheden een stukje worden opgetild, en dan kan er niks overheen. De RET bus rijdt gewoon over de Willemsbrug naar het Noordereiland tijdens dit weekend. Alleen de doorgaande route is afgesloten.

De gemeente zorgt voor een pendelbusje tussen de Prins Hendrikkade en het Stieltjesplein. Tijdens de zomer wordt de onderkant van beide vallen (middendelen) deels opnieuw geverfd. Hiervoor is geen afsluiting nodig.

Werkzaamheden zomer 2017
Tijdens de zomer wordt de onderkant van beide vallen (middendelen) deels opnieuw geverfd. Hiervoor is geen afsluiting nodig.
Meer informatie: www.rotterdam.nl/wonen-leven/koninginnebrug/

 

Hinder
Er wordt zo veel mogelijk gedaan om eventuele hinder tot een minimum te beperken. Helaas valt niet helemaal te voorkomen dat u overlast ervaart. We vragen uw begrip daarvoor.

Onvoorziene omstandigheden
Voor alle werkzaamheden geldt dat onvoorziene omstandigheden de planning kunnen beïnvloeden. Hierover wordt u geïnformeerd als dit zich voordoet

Meer informatie
Gemeente RotterdamVoor vragen kunt u contact opnemen met Peter van Druten, communicatieadviseur van de gemeente Rotterdam.
Hij is bereikbaar via telefoonnummer: 06-10 111 201
of per e-mail via pp.vandruten@rotterdam.nl.
of via Twitter @Stadsbeheer010


 

In this article