Werkzaamheden bruggen in juni

Juni: Werkzaamheden Willemsbrug en Koninginnebrug

1484
1484

Werkzaamheden aan Willemsbrug en Koninginnebrug

Willemsbrug
De grootschalige opknapbeurt van de Willemsbrug is halverwege. Nadat de zuidelijke pyloon de afgelopen tijd onder handen is genomen, is nu de noordelijke aan de beurt. Een enorm karwei, inclusief het opbouwen van een nieuwe ‘steigertoren’ rondom de pyloon aan de centrumzijde.
Om deze megaklus te kunnen klaren, wordt de komende maanden ‘s avonds doorgewerkt tot 23.00 uur. Ook in de weekenden wordt niet gestopt.
Van 11 tot en met 16 juni en van 18 tot en met 23 juni is de brug ‘s nachts van 22.00 tot 6.00 uur afgesloten voor het autoverkeer. Hulpdiensten, Voetgangers, fietsers en de bus kunnen er wél overheen.

11 t/m 16 juni + 18 t/m 23 juni is de Willemsbrug ‘s nachts van 22.00 tot 6.00 uur afgesloten voor het autoverkeer.

 

Stofoverlast
Tijdens de werkzaamheden aan de zuidelijke pyloon is enige tijd geleden onverhoopt een kier in het zeildoek ontstaan waardoor stof van de straalwerkzaamheden op geparkeerde auto’s in de buurt is gewaaid. Een aantal eigenaren heeft zich bij de keet van de aannemer gemeld.
Zij hebben hun auto op kosten van de aannemer professioneel kunnen laten reinigen. Mensen die menen dat ook hun auto is aangetast door het vrijgekomen stof, kunnen zich alsnog bij de aannemer melden om de auto te laten reinigen.

Meer informatie is ook te vinden op www.rotterdam.nl/willemsbrug
Zie ook de website over de Maastunnel: https://www.maastunnel.nl/

 

Koninginnebrug
Tijdens de Hemelvaart van een paar weken geleden is er gewerkt aan de Koninginnebrug. Tijdens deze afsluiting zijn alle grendels van de vallen (de beweegbare delen van de brug) succesvol vervangen. Deze grendels zijn nodig om de vallen stevig op hun plaats te houden als de brug gesloten is. Vanwege tijdgebrek is het werk niet geheel afgerond. De brug functioneert op dit moment weliswaar prima maar moet nog goed moet worden afgesteld. Voor deze werkzaamheden is een verkeersstremming van 2 nachten tussen 1.00 uur en 6.00 uur noodzakelijk.
Deze nachtafsluitingen vinden plaats op

  • Zaterdagochtend 17 juni van 01.00 uur tot 06.00 uur
  • Zondagochtend 18 juni van 01.00 uur tot 06.00 uur

 

Werkzaamheden

De brug is tijdens deze nachtelijke uren volledig afgesloten.
De brug gaat namelijk regelmatig (een stukje) open.
De gemeente zorgt voor een pendelbusje tussen de Prins Hendrikkade en het Stieltjesplein.

Hinder
Er wordt zo veel mogelijk gedaan om eventuele hinder tot een minimum te beperken. Helaas valt niet helemaal te voorkomen dat u overlast ervaart. We vragen uw begrip daarvoor.

Onvoorziene omstandigheden 
Voor alle werkzaamheden geldt dat onvoorziene omstandigheden de werkzaamheden en planning kunnen beïnvloeden. Hierover wordt u geïnformeerd als dit zich voordoet.

Werkzaamheden zomer 2017
Tijdens de zomer wordt de onderkant van beide vallen (middendelen) deels opnieuw geverfd. Hiervoor is geen afsluiting nodig.
Meer informatie: www.rotterdam.nl/wonen-leven/koninginnebrug/

 

Meer informatie
Gemeente RotterdamVoor vragen kunt u contact opnemen met Peter van Druten, communicatieadviseur van de gemeente Rotterdam.
Hij is bereikbaar via telefoonnummer: 06-10 111 201
of per e-mail via pp.vandruten@rotterdam.nl.
of via Twitter @Stadsbeheer010


 

In this article