Noordereiland Vuurwerkvrije zone

Op Oud & Nieuw is het hele eiland vuurwerk vrij.

2589
2589

Het gehele Noordereiland is een vuurwerkvrije zone.

Rotterdam heeft net als vorig jaar vuurwerkvrije zones waar het verboden is om vuurwerk af te steken. De meeste zones bevinden zich rond verzorgingshuizen en kinderboerderijen. Er zijn ook wederom een aantal drukke locaties, zoals het Stadhuisplein, het gebied rondom het Nationale vuurwerk op de Erasmusbrug en het hele Noordereiland zijn aangewezen als vuurwerkvrije zone.

Op andere plekken in Rotterdam is het afsteken van vuurwerk alleen toegestaan van 31 december 18.00 uur tot 02.00 uur op 1 januari.

Vuurwerkvrije zone 2017

Bekijk alle vuurwerkvrije zones op de digitale kaart van Rotterdam.

Waarom zijn er vuurwerkvrije zones ingesteld?
Vuurwerkvrije zones worden ingesteld om vuurwerkoverlast te verminderen op plekken waar deze overlast zeer onwenselijk is. Bij plaatsen waar het afsteken/overlast van vuurwerk onwenselijk is, moet je denken aan dierenverblijven en verzorgingstehuizen Maar ook aan hele drukke plaatsen zoals de Boompjeskade. Het zou een onveilige situatie opleveren als bezoekers van de vuurwerkshow in het publiek vuurwerk af gaan steken.

Meer informatie op website: www.rotterdam.nl/wonen-leven/jaarwisseling/

Verboden voor vuurwerkHoe weet ik in welk gebied ik vuurwerk mag afsteken tijdens oud & nieuw?
Bij de toegangswegen van de vuurwerkvrije zone staan borden met de tekst ‘in dit gebied is het verboden vuurwerk af te steken’. Vanaf dit punt mag geen vuurwerk afgestoken worden.

U herkent een vuurwerkvrije zone aan het bord hiernaast:

Hoe gaat de Gemeente dit controleren?
De aanpak van vuurwerkoverlast is voor politie en de Rotterdamse stadswachten onderdeel van hun dagelijks werk. Zij nemen het mee in de surveillances tijdens oud en nieuw.

Welke boete staat op het afsteken van vuurwerk in een vuurwerkvrije zone?
De hoogte van de boete is afhankelijk van het soort vuurwerk dat afgestoken wordt, maar is minimaal €100. Wordt er vuurwerk in de vuurwerkvrije zone afgestoken? Dan wordt de overtreder afhankelijk van de situatie eerst aangesproken/gewaarschuwd of krijgt direct een boete.

Gemeente RotterdamMeer informatie op: www.rotterdam.nl/…jaarwisseling

 

Video:

Link: www.youtube.com

 


 

In this article