Tante Nino: KhKC #49

13 feb. 2016 Filmavond met Didi Hovingh

1999
1999

KhKC #49: DIDI HOVINGH is onze speciale gast op zaterdag 13 februari.

Ze maakte animatieseries voor kleine kinderen, met een heel eigen schaduwspeltechniek. SPROOKJES, KLEINE SJANG (Eleanor Lattimore), VERHALEN VAN DE BOZE HEKS (Hanna Kraan) die in de jaren 90 op de zondagmorgen werden uitgezonden.
Didi begon met een schaduwpoppenspel voor een verjaarspartijtje van haar eigen kinderen. Dat was gelijk een succes. Echtenoot Bob zei, we gaan tv maken en zo gebeurde. Sprookjes, Kleine Sjang, De Boze Heks, het vond onmiddelijk een groot publiek.

Verhalen van de Boze Heks kreeg de prijs als beste NL kindertvprogramma van 1997, en werd met 52 afleveringen de langstlopende vpro-kinderserie ooit! Herhalingen volgden nog in 2012, 2013 en 2014 bij Zeppelin.

EGEL, HAAS en UIL zijn een beetje bang voor de humeurige BOZE HEKS, straks word je nog betoverd! Maar zonder haar is het ook maar saai

BoekjeKLEINE SJANG, een boekje met gele kaft en zwarte tekeningen in de tekst werd mij als kind voorgelezen. Zn vriendje DIKKOP en die parmantige staartjes op hun hoofd zal ik nooit vergeten. Sjang woonde met zn vader en moeder en zusjes in een huis zonder meubilair, er was een soort verhoging waarop gegeten werd en iedereen ook sliep. Schitterend om weer voorgelezen te worden en de plaatjes tot leven te zien komen.

 

Bij deze Khachapuri Kino Club is ook een kleine tentoonstelling. Didi neemt poppen en decors mee en laat ons zien hoe de films gemaakt werden.
Begint om 18:30
Kosten: 35,- (tante akzeptiert alles, zo als korting en ook tips)

Video:

 

Khachapuri Kino Club
Toegang: 35,- (korting en ook fooi toegestaan.)
Aanmelden: tantenino@gmail.com
(Voor nieuw vrienden, Wat is KhKC? -> Kijk op www.tantenino.nl/… )

Tante NinoTante Nino
Van der Takstraat 102B
Website: www.tantenino.nl
Toegang: 35,-
Aanvang: 18.30 uur
Zaterdag 13 februari2016

 


 

In this article