Nieuwsbrief Koninginnebrug afgesloten

Koninginnebrug gehele maand oktober + Val v/d HEF teurug in 2017

3048
3048

Herinnering: Koninginnebrug gehele maand†oktober afgesloten voor onderhoud.
In deze nieuwsbrief informeren wij u†over de werkzaamheden aan de†Koninginnebrug en De Hef in oktober†2016.

Koninginnebrug

Vanwege werkzaamheden aan de Koninginnebrug is†de brug van 1 oktober tot 31 oktober 2016 voor†gemotoriseerd wegverkeer volledig afgesloten.†Verkeer dat vanaf het Noordereiland naar noord of†zuid moet, wordt omgeleid via de Willemsbrug. Het wegverkeer van zuid†naar noord wordt omgeleid via de Erasmusbrug.
Let op!
Fietsers en voetgangers kunnen de brug in beide†richtingen wel gebruiken. (gebruik de oostkant v/d Koninginnebrug.)

Gedurende de werkzaamheden worden de routes†van buslijnen 32 en 47 aangepast. Lijn 47 wordt†gedurende de werkzaamheden opgeheven en†overgenomen door lijn 32. De route van lijn 32 wordt†in twee delen geknipt. Op Zuid rijdt lijn 32 tussen†treinstation Station Zuid en Metro Station†Wilhelminaplein en op Noord rijdt lijn 32 tijdelijk zijn†oude route tussen Overschie en het Noordereiland.
Reizigers die van Noord naar Zuid willen of anders†om kunnen bij de Koninginnebrug overstappen door†lopend via de brug naar de andere oever te lopen en†daar weer verder te reizen met buslijn 32.
Zie ook:†www.ret.nl/omleidingen

Om de overlast zo beperkt mogelijk te houden en om†het werk veilig uit te voeren wordt de brug in 2 fases†aangepakt. Hierdoor kunnen voetgangers, fietsers en†hulpdiensten gebruik blijven maken van de brug.†Een indruk van de werkzaamheden is te zien op†www.rotterdam.nl/koninginnebrug.

Overige werkzaamheden
Tijdens de werkzaamheden aan de Koninginnebrug†wordt zo veel mogelijk werk met werk†gecombineerd. Zo worden de†verkeersregelinstallaties op de kruisingen van de†Prins Hendrikkade met de Koninginnebrug en de†Brugweg aangepast. Daarbij wordt ook het asfalt op†deze kruisingen hersteld. Voorts wordt een start†gemaakt met het aanleggen van een dubbelzijdig†fietspad op de Prins Hendrikkade richting de†Brugweg.
Tegelijkertijd wordt de bushalte langs de kade beter†toegankelijk gemaakt. Tot slot wordt de besturing†van de Koninginnebrug gemoderniseerd.
Door het combineren van deze werken is de totale†doorlooptijd korter.

Video:

 

 

De Hef

Het groot onderhoud aan De Hef vordert gestaag.
Desondanks is een vertraging van enkele weken†ontstaan. In de praktijk is gebleken dat het veel†moeite kost om de tentconstructie gesloten te†houden. Door onder andere wind,†straalwerkzaamheden en vandalisme is het zeildoek†regelmatig beschadigd. Deze reparaties van het doek†en de opbouw van de hoge steigers rondom De Hef†hebben tot vertraging geleid.

Werktijden bij De Hef
Het straalwerk in de torens is zo goed als gereed.
Hierna verplaatsen de straalwerkzaamheden zich†naar de aanbruggen, de horizontale brugdelen die†naar de torens toe lopen. Omdat de aanbruggen†dichter bij de woningen liggen, is besloten de straalen†schoonblaaswerkzaamheden vanaf 1 oktober†alleen uit te voeren tussen 7.00 uur en 17.00 uur.†Na†17.00 uur worden werkzaamheden uitgevoerd die†minder of geen geluidsoverlast veroorzaken.

Terugplaatsen val
In de vorige nieuwsbrief is gemeld dat het val in†november zou worden teruggeplaatst. Een grote†scheepbouwer heeft de gemeente Rotterdam†gevraagd het plaatsen van het val uit te stellen tot†januari 2017 vanwege de passage van een groot†schip. Mede door de opgelopen vertraging en het†aanpassen van de werktijden heeft de gemeente†besloten om aan dit verzoek tegemoet te komen.

Planning Hef
De verwachting is dat alle schilderwerkzaamheden†dit jaar worden afgerond. Het val wordt in januari 2017†teruggeplaatst.

Fotowedstrijd De Hef
De fotowedstrijd die in de vorige nieuwsbrief is†aangekondigd staat nog tot 1 oktober open voor†inzendingen. U kunt uw foto sturen naar
fotowedstrijddehefSB@rotterdam.nl.

Overlast van alle werkzaamheden
Er wordt alles aan gedaan om eventuele hinder tot†een minimum te beperken maar het valt niet†volledig te voorkomen dat u overlast ervaart. We†vragen uw begrip daarvoor.

Onvoorziene omstandigheden
Voor alle werkzaamheden geldt dat onvoorziene†omstandigheden de planning kunnen beÔnvloeden.
Hierover wordt u geÔnformeerd als dit zich voor doet.

Meer informatie
De gemeente Rotterdam is als opdrachtgever voor de werkzaamheden verantwoordelijk voor de communicatie. Daarom vragen wij u vriendelijk om voor beide projecten uitsluitend contact op te nemen met Peter van Druten
pp.vandruten@rotterdam.nl,†tel. 06 10 111 201

Gemeente Rotterdam

U kunt ook de websites raadplegen
De HEF: : www.rotterdam.nl/grootonderhoudhef
Koninginnebrug: www.rotterdam.nl/koninginnebrug


 

In this article