Maatregelen afsluiten Noordereiland tijdens nationaal vuurwerk

31 december 2016: Het Nationaal Vuurwerk

3121
3121

Rotterdam maakt een feest van de jaarwisseling. Dit jaar is de tiende keer dat het nationaal vuurwerk op de Erasmusbrug te zien is. De vuurwerkshow wordt in heel Nederland live via RTL uitgezonden. Het evenement trekt altijd veel bezoekers. Om het Noordereiland voor bewoners bereikbaar te houden, zijn er maatregelen genomen. Vorig jaar bleek dat bewoners namelijk moeite hadden met het bereiken en verlaten van het Noordereiland.
Voor het Noordereiland zijn de volgende maatregelen genomen:


Afsluiting Noordereiland voor automobilisten:

Op 31 december is het Noordereiland van 22:00 tot 01:00 vanwege de verwachte verkeersdrukte afgesloten voor automobilisten en alleen toegankelijk voor bestemmingsverkeer dat in het bezit is van een doorlaatbewijs. De doorstroom op de Prins Hendrikkade en de Maaskade wordt geregeld door verkeersregelaars. Automobilisten die niet in het bezit zijn van een doorlaatbewijs kunnen parkeren op de nabijgelegen parkeerplaats Entrepothaven (Jumbo). Let op: automobilisten krijgen dus geen toegang tot het Noordereiland zonder doorlaatbewijs, hier wordt strikt op gecontroleerd, doorlaatbewijs zichtbaar ingevuld achter de voorruit plaatsen. Het doorlaatbewijs wordt verstrekt aan bewoners/ondernemers van het Noordereiland. Om te voorkomen dat meer automobilisten het Noordereiland oprijden wordt u dan ook verzocht om de doorlaatbewijzen alleen voor u zelf te gebruiken.

Daarnaast is een gedeelte van de kop van het Noordereiland aangewezen als evenemententerrein.

Openbaar vervoer:
Om de verkeersdrukte dit jaar terug te dringen, is het vanaf dit jaar ook mogelijk om op oudejaarsavond gratis met de Metro in Rotterdam naar het vuurwerk op de Erasmusbrug te komen. De RET rijdt tussen 22:00 uur en 23.45 uur en tussen 0:15 uur en 2:00 uur met Metrolijn C en E. Dat betekent dat iedere 10 minuten metroís rijden op de metrolijn C tussen Capelsebrug en Vijfsluizen en de E-lijn tussen Meijersplein en Slinge. De metro rijdt niet het volledige traject, maar stopt op de (P+R)stations Meijersplein, Melanchthonweg, Beurs, Wilheminaplein, Slinge, Rotterdam Centraal, Maashaven en Zuidplein (metrolijn E). Op metrolijn C wordt gestopt op Vijfsluizen, Schiedam Centrum, Beurs, Kralingse Zoom, Capelsebrug, Coolhaven, Eendrachtsplein, Oostplein en Voorschoterlaan.

Meer informatie over de dienstregeling is via de volgende link te vinden:
www.ret.nl/vraag-antwoord/de-reis/oud-en-nieuw.html

Vragen?Gemeente Rotterdam
Mocht u nog vragen hebben dan beantwoorden wij deze natuurlijk graag. De organisatie van het evenement is te bereiken op info@jmr.nl of 010-4331300. Voor meer informatie over het evenement en bereikbaarheid /parkeergarages kunt u ook kijken op de website www.hetnationalevuurwerk.nl.


 

In this article