Laatste ontwikkelingen rondom De Hef

Nieuwsbrief november werkzaamheden

1984
1984

De straalwerkzaamheden in de torens en zuidelijke aanbrug zijn zo goed als gereed. Deze maand worden deze onderdelen geschilderd. Op een enkele locatie wordt nog nagestraald, zie onderstaande foto. Het bovenste gedeelte van de torens is al in de eindkleur NS116 mosgroen geschilderd

noordereiland noordereiland-2

Verlichting
De Hef wordt voorzien van nieuwe LED-verlichting zodat De Hef straks ook in het donker mooi zichtbaar is.

Staalherstel
Over het algemeen is het staal van De Hef in goede conditie. Op een enkele plek is het desondanks noodzakelijk om onderdelen te vervangen. Dit wordt gedaan met respect voor het monument.

Planning
De schilderwerkzaamheden van De Hef duren zeker tot eind 2016. Voor het einde van het jaar wordt gestart met het demonteren van de steigers rondom De Hef. De demontage van de steigers zal tot begin volgend jaar duren. Het demonteren van de steigers wordt met grote kranen vanaf de weg gedaan of vanaf het water. De verwachting is dat het val van De Hef in februari wordt teruggeplaatst.

Fotowedstrijd
De inzending is inmiddels gesloten. In totaal zijn er zo’n 100 foto’s ingestuurd. Een deskundige jury maakt hieruit een keuze en zal op korte termijn de winnaar en de prijs bekend maken.

Koninginnebrug
De brug is inmiddels volgens planning weer open voor alle verkeer. De rolopleggingen van de brug zijn succesvol vervangen. De komende maanden worden de werkzaamheden aan de Koninginnebrug afgerond. De brug blijft tijdens deze werkzaamheden gewoon open voor al het verkeer.

Overige werkzaamheden
Nog niet alle eerder aangekondigde aanvullende werkzaamheden zijn klaar. Zo wordt de verkeersregelinstallatie op de kruising van de Prins Hendrikkade / Brugweg vervangen en de fietsoversteek op de kruising aangepast. Begin november wordt er een aanvang gemaakt met het dubbelzijdig aanleggen van het deel fietspad dat ligt tussen de Brugweg en de bushalte op de Prins Hendrikkade. Het gedeelte fietspad dat ligt tussen de bushalte en de Koninginnebrug wordt begin 2017 aangelegd. Om dit deel van het fietspad toch vast

dubbelzijdig te kunnen gebruiken wordt in het midden van het fietspad tijdelijke belijning aangebracht. Tegelijkertijd wordt de bushalte langs de kade beter toegankelijk gemaakt.

Vanaf 14 november wordt het nieuwbouwproject Hof a/d Hef woonrijp gemaakt. In verband hiermee wordt de bushalte naast het project verplaatst

Hinder
Er wordt alles aan gedaan om eventuele hinder tot een minimum te beperken. Helaas valt niet helemaal te voorkomen dat u overlast ervaart. We vragen uw begrip daarvoor.

Onvoorziene omstandigheden
Voor alle werkzaamheden geldt dat onvoorziene omstandigheden de planning kunnen beïnvloeden. Hierover wordt u geïnformeerd als dit zich voordoet

Meer informatie
Voor vragen kunt u contact opnemen met Peter van Druten, communicatieadviseur van de gemeente Rotterdam.
Hij is bereikbaar via telefoonnummer: 06-10 111 201 of per e-mail via pp.vandruten@rotterdam.nl.


 

In this article