Koninginnebrug in oktober dicht vanwege onderhoud

De brug is van 1 t/m 31 oktober voor auto's afgesloten.

3725
3725

De brug blijft wel toegankelijk voor fietsers en voetgangers, maar door werkzaamheden aan de Koninginnebrug is de brug van 1 oktober tot 31 oktober 2016 voor het wegverkeer afgesloten.

Omleiding wegverkeer via Erasmusbrug en Willemsbrug
Fietsers en voetgangers hebben in beide richtingen nog wel gewoon toegang tot de brug. Het wegverkeer van zuid naar noord wordt omgeleid via de Erasmusbrug. Verkeer dat vanaf het Noordereiland naar noord of zuid moet, wordt omgeleid via de Willemsbrug. Mensen die gebruik maken van de RET-buslijn 32 moeten voor de brug uitstappen en naar de overzijde van de brug wandelen, daar vervolgt de buslijn de route. Hulpdiensten kunnen in noodgevallen wel gebruik maken van de brug.

Koninginnebrug gesloten

Noodzaak onderhoud Koninginnebrug
De Koninginnebrug is meer dan 85 jaar oud en ouderdom komt met gebreken. Om de brug in gebruik te houden en te laten functioneren is onderhoud nodig. De ‘rolopleggingen’ moeten worden vervangen omdat ze zwaar zijn aangetast. Rolopleggingen zijn ronde metalen balken waar de aanbruggen op steunen. Om de rolopleggingen te kunnen vervangen moeten de aanbruggen een klein stukje opgetild te worden. Om de overlast zo veel mogelijk te beperken en om het werk veilig uit te voeren, gebeurt dit in twee fases. Eerst de oostelijke kant en daarna de westelijke kant. Hierdoor kunnen voetgangers, fietsers en hulpdiensten gebruik blijven maken van de brug.

Video Koninginnebrug:

Youtube: Link

 

Voorbereiding
Ter voorbereiding op het vervangen van de rolopleggingen zijn er werkzaamheden aan de onderzijde van de aanbruggen van de Koninginnebrug. Omwonenden zullen hier relatief weinig last van ondervinden.

Aanvullende werkzaamheden
Om de overlast voor de omgeving te beperken, wordt zo veel mogelijk werk met werk gecombineerd. Aan de zijde van het Noordereiland wordt het asfalt van de Prins Hendrikkade tussen de van der Takstraat en Leliestraat geasfalteerd, aansluitend op het asfalt van de rijstrook die reeds is uitgevoerd. Ook wordt de bestaande verkeersregelinstallatie op de kruising van de Prins Hendrikkade en Brugweg aangepast. De bushalte op de Prins Hendrikkade wordt verplaatst richting de Leliestraat. De bushalte aan de Brugweg wordt verplaatst naar de Nassaukade. Het fietspad langs de Brugweg wordt dubbelzijdig gemaakt en de aansluiting van het fietspad van de Van der Takstraat op de Prins Hendrikkade wordt aangepast. Tot slot wordt ook de besturing van de brug gemoderniseerd.

WerkzaamhedenGeluidshinder
Het werk kan (geluids)hinder opleveren. Het is helaas niet mogelijk om geluidshinder volledig te voorkomen maar er wordt alles aan gedaan om eventuele hinder tot een minimum te beperken.

Onvoorziene omstandigheden
Afwijkingen in de constructie of zeer slecht weer kunnen de werkzaamheden belemmeren. In dat geval is het mogelijk dat de werkzaamheden langer duren of uitgesteld worden. De Gemeente Rotterdam zal u op de hoogte houden de actuele stand van zaken.

 

Meer Informatie
Gemeente RotterdamZie: website: www.rotterdam.nl/koninginnebrug
Via Peter van Druten, communicatieadviseur van de gemeente Rotterdam,
Telefoonnummer 06-10 111 201
E-mail via pp.vandruten@rotterdam.nl


 

 

In this article