grofvuil wegbrengen of laten ophalen

Maak schoon schip! Gooi geen grofvuil op straat.

5711
5711

Alle soorten grofvuil kunt u zelf wegbrengen naar een milieupark bij u in de buurt.
Grofvuil Noordereiland (foto: Annette de Bus)Lukt dit niet, dan kunt u een afspraak maken om het op te laten halen door de gemeente.

Gelukkig zijn er op het eiland ondergrondse vuilcontainers. Niemand hoeft dus meer vuilniszakken een week thuis te bewaren of op balkon. En dus geen stank, schimmels of enge beestjes. De ondergrondse containers worden keurig regelmatig geleegd door de Roteb. Wie grotere spullen kwijt moet, kan deze zelf wegbrengen naar een van de milieuparken in Rotterdam. Het dichtstbijzijnde milieupark voor het Noordereiland is milieupark IJsselmonde, vlakbij het Maasstad ziekenhuis. Maar het kan nog eenvoudiger: als je spullen wil wegdoen, kan je deze voor je deur op afspraak af laten ophalen door de Roteb.

Rommeltje
Helaas zien we op het eiland steeds vaker dat grof afval gewoon naast de ondergrondse container gedumpt wordt. Een rommeltje is het daar dan, want scharrelaars en meeuwen halen de boel daar overhoop. Blijkbaar weten sommige bewoners niet dat die spullen gewoon gratis afgehaald kunnen worden. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is de Roteb bellen (010-14010) en een afspraak maken wanneer ze je grofvuil komen ophalen.
(Dit kan ook via dezewebpagina)
Als het die dag op tijd buiten op de stoep staat, halen zij het daar op het afgesproken tijdstip op.
Simpel toch? En wel zo netjes.

Ook voor het Noordereiland geldt: hou het schoon, heel & veilig!

Informatie over het afhalen van grofvuil:
www.rotterdam.nl/product:grofvuil_naar_milieupark_brengen.

Informatie over het milieupark IJsselmonde:
www.rotterdam.nl/voorziening:milieupark_ijsselmonde_milieuparken

TelefoonGemeente Rotterdam: 010-14010

 


 

In this article