Galerie Wind: Rein Dool

Expo: "Terugblik" van Rein Dool 17 april 2016

2051
2051

“Terugblik”
Van 17 april t/m 15 mei 2016

Wie meent het werk van Rein Dool (Leiden, 1933) door en door te kennen, wordt door de kunstenaar steeds weer op het verkeerde been gezet en komt bij elke nieuwe kennismaking onherroepelijk voor verrassingen te staan. Dools omvangrijke oeuvre bestaat uit tekeningen, grafiek, aquarellen en gouaches, schilderijen en beelden.

Rien DoolAan ons de taak om uit al dat mooie werk een selectie te maken voor de tentoonstelling in galerieWind. Dat was op zich al een feestje. We bezochten Rein Dool een aantal malen in zijn atelier gelegen op de bovenste verdieping van zijn woonhuis aan de Wolwevershaven in Dordrecht. Een historisch pand uit 1906 met adembenemend uitzicht op het drierivierenpunt, waar de Oude Maas, Beneden Merwede en de Noord bij elkaar komen. Kasten werden uitgeruimd, laden opengetrokken en beelden onthuld. De resultaten van onze ontdekkingsreizen door het atelier zijn nu te zien in de galerie.

Het is de eerste keer dat Rein Dool in Rotterdam exposeert. Werken van hem zijn aangekocht door onder meer het Rijksmuseum Amsterdam, Lakenhal Leiden, Dordrechts Museum en Teijlersmuseum Haarlem. Dool won twee nationale prijzen voor zijn oeuvre, de Willink van Collenprijs (1958) en de Jeanne Oostingprijs (1989).
Meer info: website van Dordrechts Museum

Hierbij nodigen we u uit om de opening van de expositie bij te wonen. Deze zal worden verricht door Riek Bakker (stedenbouwkundige) die zelf eerder dit jaar in galerieWind exposeerde. We zijn haar zeer erkentelijk voor het feit dat zij de opening voor haar rekening wil nemen. Na lange tijd geen contact te hebben gehad, ontmoetten Rein Dool en Riek Bakker elkaar in de galerie en zo kwam het idee hiervoor tot stand.

U bent van harte welkom op zondag 17 april a.s. vanaf 15.00 uur. De opening zal rond 16.00 uur plaatsvinden.

 

Galerie Wind
Openingstijden: donderdag t/m zondag van 13.00 tot 18.00
Prins Hendrikkade 124A
3071 KL Rotterdam
Website: www.galeriewind.nl
Logo GalerieWind

 


In this article