Galerie Wind: Gerard Vogelaar

Expo: "De Verbeelding" 6 nov. 2016

1843
1843

Gerard Vogelaar volgde in de jaren 70 de opleiding tekenen en schilderen aan de Willem de Kooning academie. Nadien ontplooide hij tal van activiteiten en ontwikkelde zich als schilder/tekenaar met een eigen signatuur. Eind jaren 80 maakte Vogelaar zijn eerste ruimtelijke objecten. Zijn werk als beeldend kunstenaar zette hij voort. De laatste decennia verdiepte Gerard Vogelaar zich ook in digitale technieken en maakt hij onder meer 3d animaties. In de jaren 90 liet hij zich scholen tot psychiatrisch verpleegkundige om een andere kant van het leven te verkennen. Dit bracht nieuwe inspiratie en andere inzichten teweeg, hetgeen terug te vinden is in zijn werk: ‘verbeelding’.
Website: www.gerardvogelaar.nl

Zelf zegt Gerard over zijn werk: ‘De mens wil de wereld begrijpen en vormt zich gedachten en veronderstellingen over de werkelijkheid. Iedereen heeft een soort verklarend evenwichtsorgaan nodig om in een verwarrende wereld overeind te blijven. Ik nodig u uit in mijn universum van schilderijen, objecten en computeranimaties. Uw verbeeldingskracht wordt er uitgedaagd en u zult een nieuw evenwicht moeten zoeken. Het mooiste komt misschien vlak erna, als u mijn wereld weer verlaat. De verbeelding ijlt nog na, u ziet de wereld met andere ogen, u bent even in een prettig onbalans’.

galerieWind nodigt u van harte uit om dit laatste te beleven. Het belooft een heel bijzondere opening te worden. Geen toespraken deze keer, slechts een korte introductie door Gerard Vogelaar zelf. Aansluitend zal de jazz-zangeres Liesbeth Maiburg, begeleid door Alessio Bruno op contrabas, een lied voor u zingen.

Wij nodigen u van harte uit om de opening bij te wonen op zondag 6 november. Inloop is vanaf 15.00 uur.
Graag tot dan.

 

Galerie Wind
Deze expo loopt van 6 nov. 2016 t/m 4 dec. 2016
Openingstijden: donderdag t/m zondag van 13.00 tot 18.00
Prins Hendrikkade 124A
3071 KL Rotterdam
Website: www.galeriewind.nl
Logo GalerieWind

 


 

In this article