Tante Nino: Concert voor twee violen

3 okt. 2015 concert: Natalia Gabunia en Wouter Vossen

1847
1847

Natalia Gabunia en Wouter Vossen zijn beide zeer begaafde musici, muziek is hun leven. Het is fantastisch dat deze wereldburgers de try-out van een nieuw programma bij ons in Tante Nino willen doen, een buitenkans!

Natalia studeerde in Tbilisi, Moskou, Hamburg, Utrecht.
Ze debuteerde als 12 jarige met het Mendelssohn vioolconcerto met het Georgische Staats Symphonie Orkest o.l.v. Arnold Katz, of je zegt, eerste violiste bij het Radio Philharmonisch, of je zegt madame professeur aan het Conservatoire supérieur de Liège ….

Wouter studeerde aan het Sweelinck, soleerde bij The Academy of St. Martin in the Fields of Das Münchener Kammer Orchester.
Hij speelt met zijn Storioni Trio in het Condertgebouw en Carnegie Hall.

Beide kunnen aan deze indrukkende lijst binnenkort Tante Nino van het Noordereiland toevoegen! En wat spelen ze dan? Er is niet zo heel veel voor twee violen geschreven, maar ze komen met Leclair (barok), Mendelssohn (Duitse romantiek) en met Prokofiev, hét stuk voor twee violen, misschien ritmisch, technisch en musikaal de grootste uitdaging voor elke violist.

O ja, nog twee namen, beide van 18de eeuwse vioolbouwers uit Cremona, Laurentius Storioni maakte de viool waar Wouter, Zosimo Bergonzi de viool waar Natalia op speelt.

Tante NinoTante Nino
Van der Takstraat 102B
Website: www.tantenino.nl
Toegang: € 7,50
Aanvang: 19.30 uur
3 oktober 2015

 


 

In this article