Nachtwerkzaamheden Koninginnebrug

Vanaf 7 sept. 2015 wordt er op de Stieltjesstraat tussen het Poortgebouw en de Nassaukade gewerkt aan de weg en de brug

2234
2234

Vanaf maandag 7 september 2015 wordt op de Stieltjesstraat tussen het Poortgebouw Werkzaamhedenen de Nassaukade gewerkt aan de verkeersveiligheid en doorstroming van het verkeer. Naar verwachting zullen de werkzaamheden 2 oktober zijn afgerond.

 

WerkzaamhedenKoninginnebrug + Stieltjesstraat en Nassaukade
Voor fietsers wordt een vrijliggend fietspad aangelegd tussen de Entrepotstraat en het Stieltjesplein. Hierdoor kunnen fietsers veiliger afslaan en oversteken op de kruising. Ook wordt de verkeerslichtinstallatie op de kruising met de Koninginnebrug vervangen. Aansluitend vinden er asfaltwerkzaamheden plaats en zullen enkele lichtmasten en ANWB borden worden verplaatst.

Voor de veiligheid van weggebruikers is het van belang dat zij zich aan de geldende tijdelijke verkeersregels houden, dus gebruik maken van de tijdelijke belijning en markeringen. Per rijrichting is er 1 rijbaan heen en 1 rijbaan terug beschikbaar op de brug. Automobilisten worden met borden geattendeerd dat er tijdelijke fietsers op de rijbaan rijden.

Bereikbaarheid
De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd. Per rijrichting blijft er n rijstrook beschikbaar. Er worden extra verkeersregelaars ingezet om het verkeer beter af te kunnen wikkelen en fietsers veiliger over kunnen steken. Er staan ook enkele avond-, nacht- en weekendwerkzaamheden gepland. De nachtwerkzaamheden zullen plaatsvinden in de nacht van:
25 – 26 september
28 – 29 september
29 – 30 september
30 september – 1 oktober
1 oktober – 2 oktober

Tijdens de nachtwerkzaamheden zijn de Koninginnebrug en Nassaukade afgesloten voor doorgaand verkeer van 22.00 – 06.00 uur. De bus blijft tot 01.00 uur rijden. Bestemmingsverkeer Noordereiland kan gebruik maken van de Willemsbrug. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de Erasmusbrug. Er worden verkeersregelaars ingezet. Fietsers en voetgangers worden langs het werk geleid.

Gemeente Rotterdam

 

 

 


 

In this article