Informatieavond Start bouw Hof aan de Hef

15 okt. 2015 Infoavond: Start Nieuwbouw Hof aan de Hef

2303
2303

Hof aan de HefInformatieavond Hof aan de HEF

Het complex is inmiddels gesloopt en op dit moment wordt de grond bouwrijp gemaakt en wordt de start van de bouw van de Hof aan de Hef voorbereid. Donderdag 15 oktober is er een informatieavond bij Tante Nino, Van der Takstraat 102B.

 

Start Nieuwbouw Hof aan de Hef
De aannemer die de woningen gaat realiseren is Waal.
De bouwfase ziet er als volgt uit:

Activiteiten tot aan de bouw
Voordat daadwerkelijk begonnen kan worden aan de bouw moet de grond eerst bouwrijp gemaakt worden. Dit betekent dat de contouren van de nieuwbouw worden uitgezet en een gedeelte van de frontmuren nog wordt gesloopt.

Olietanks
Er zijn bij de sloop olietanks aangetroffen. Deze worden gesaneerd en verwijderd. Ook de grond ter plaats van de olietanks moet gesaneerd worden. Woonstad heeft hiervoor een zogenaamde BUS (besluit Uniforme Saneringen) melding ingediend bij de DCMR (milieudienst Rijmond).
Verwachting is dat deze sanering medio oktober plaats vindt.

Start bouw
De daadwerkelijke bouw, dat wil zeggen het heiwerk, begint de eerste week van november. Mocht de sanering onverhoopt uitlopen dan kan dit iets later worden. Vooralsnog is de feestelijke eerste paal gepland op 5 november as.

Heien
De methode die voor het funderen wordt gebruikt is een in de grondgevormde betonnen schroefpaal met grondverdringing (DPA paal). Dit systeem geeft minder trillingen en geluidsoverlast dan het in de grond slaan van een betonnen heipaal. Voor deze methode is gekozen om de overlast zoveel mogelijk te beperken. Deze fase duurt circa 4 tot 6 weken.

Bouwplaats inrichting en routing
De bouwketen worden geplaatst (begin november) op het trottoir van de van der Takstraat, tegen de kruising met de Prins Hendrikkade. De keten zullen tweelaags worden. Vanaf begin januari 2016 wordt de Tulpstraat voor auto- en fietsverkeer afgesloten. De aan- en afvoer voor de bouw zal via de Tulpstraat plaats vinden.

Start bouw
Hinder voor omwonenden Het is helaas onvermijdelijk dat omwonenden en passanten hinder van de bouw zullen ondervinden. We proberen dit echter waar mogelijk zoveel mogelijk te beperken en om de buurt zo goed mogelijk te informeren.
Tijdens de bouw wordt door de aannemer en haar onderaannemers gewerkt tussen 07.00 uur en 17.00 uur.

Informatieavond
Heeft u aanvullende vragen over de bouwfase, dan bent u donderdag 15 oktober van harte welkom op onze informatieavond. De aannemer informeert u dan over de planning en de aard van de werkzaamheden. Ook zullen er mensen van Woonstad aanwezig zijn. Er zal voldoende gelegenheid zijn voor het stellen van vragen.
U bent van harte welkom bij Tante Nino aan de van der Takstraat 102B. De inloop is om 18:45 en om 19:00 start de uitleg door de aannemer.

Verkoop Hof aan de Hef
Op dit moment zijn op 1 na alle woningen verkocht. Zie: webpagina

Contact
Heeft u na het lezen van de nieuwsbrief en na de informatieavond van aanstaande dinsdag nog vragen, dan kunt op de bouwlocatie altijd vragen naar de uitvoerder van de bouw. Hij is zeer geregeld aanwezig op de bouwplaats.

Voor overige vragen over het project of andere zaken, kunt u contact opnemen met Marianne Manders, projectleider Wijken van Woonstad op Marianne.manders@woonstadrotterdam.nl of via 010-440 8800.
U kunt het proces ook volgen via: www.facebook.com/hofaandehef
Onder het tabblad bouwnieuws worden de laatste vorderingen van de sloop en nieuwbouw weergegeven.
WoonstadWebsite:www.hofaandehef.nl

Locatie: Tante Nino,
Van der Takstraat 102B
Noordereiland, Rotterdam

 

  

In this article