Buurt Preventie mei 2015

Buurtpreventie Noordereiland: 19 mei 2015

2182
2182

Buurt PreventieBuurtpreventie Noordereiland: Dinsdag 19 mei
Doet u ook mee?

Een veilig Noordereiland is een zaak van gemeente, bewoners en politie. Bewoners kunnen veel doen aan een veilige woonomgeving. Bijvoorbeeld door het oprichten van een buurtpreventieteam.

Buurtpreventie houdt in, dat bewoners scherp in de gaten houden wat er in hun directe omgeving gebeurt. Hierdoor vallen zaken die ongewoon zijn of niet kloppen extra snel op. Een goed contact met politie, gemeente en de woningcorporatie zorgt er voor dat er snel wordt ingespeeld op deze signalen van de bewoners.

Bij toerbeurt gaan de deelnemers met elkaar de straat op. Zaken die opvallen worden genoteerd en doorgegeven aan politie of stadsbeheer. Indien nodig, kunnen de teamleden direct contact opnemen met de meldkamer van de politie.

Een buurtpreventieteam is geen burgerwacht. Deelnemers dragen geen uniformen of wapens. Het betrappen of aanhouden van criminelen is geen doel van de buurtpreventie.

Voor een buurtpreventieteam op het Noordereiland zijn we op zoek naar bewoners die n of enkele avonden per maand in teamverband willen surveilleren.

Buurt BestuurtGenteresseerd?
Kom dan op dinsdag 19 mei om 19:30 uur.
naar de informatieavond!
Prins Hendrikkade 126.
Aanmelden: bpnoordereiland@gmail.com
of bel: 06-362 13 511

Gemeente RotterdamMeer info:
Bezoek onze webpagina: Buurtpreventie
Twitter: @BBNoordereiland
Facebook: Facebook.com/feijenoord.flits


 

 


 

In this article