Eerbetoon aan de HEF

24 Sept. 2013: video

1909
1909

 

Dinsdag, 24 september van om 21:00 staat de Hef voor even in de schijnwerpers.

Het is dan exact 20 jaar geleden dat er voor het laatst een trein over de markante Rotterdamse hefbrug reed; sindsdien werd de Hef ‘overbodig’. Genodigden van Gemeente en Havenbedrijf komen ode brengen aan de Hef en oud-burgemeester dr. Bram Peper geeft een voordracht over de geschiedenis van het Rotterdamse Rijksmonument.

Gedichten over de Hef worden voorgelezen maar daarnaast zal er ook spektakel zijn. Aan Rotterdammers wordt gevraagd om 21:00 massaal met een kaarsje of lampje bij de Hef aanwezig te zijn om de brug te laten ‘ontwaken’. Naar verwachting eindigt het programma weer rond 22:00 uur.

Eerbetoon aan de Hef wordt georganiseerd door Stichting Hef Experience die de Hef een tweede leven wil geven als museum en attractie: uniek als GROOTSTE personenlift ter wereld en daarnaast als Historische Rotterdam Expositie met mini-bioscopen in oude treinen.

Foto-2013-Eerbetoon_aan_de_HEF

In 2014 gaat de Hef in onderhoud maar en daarna dringt de Stichting aan op herbestemming opdat het baken van Rotterdam uit 1927 weer een nieuwe functie kan krijgen.

Voor meer informatie: www.hefexperience.nl


 

 

In this article